VIDEO LIVE | Dezbaterile pentru punerea sub acuzare a lui Donald Trump

  • 13 Ianuarie 2021 19:43
VIDEO LIVE | Dezbaterile pentru punerea sub acuzare a lui Donald Trump

Camera Reprezentanților s-a reunit miercuri pentru a dezbate punerea sub acuzare a președintelui Donald Trump pentru rolul său în atacul care a șocat America și provocat moartea a cinci persoane miercurea trecută, anunță Reuters, potrivit hotnews.ro.

UPDATE: Președintele democrat al Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi, a afirmat că președintele Trump „este un pericol clar și prezent” și acesta „trebuie pus sub acuzare și condamnat de Senat”, potrivit sursei citate

UPDATE: Liderul republican al Senatului, Mitch McConnell ar fi în favoarea punerii sub acuzare
, potrivit unei surse din Partidul Republican apropiate de acesta, relatează CNN.

„El nu crede că Trump va dispărea pur și simplu, crede că partidul are nevoie de o ruptură curată pentru a se salva”, afirmă sursa, adăugând că „în cele din urmă însă este la latitudinea lui McConnel să își expună poziția cu privire la punerea sub acuzare. Tăcerea sa de până acum a fost deliberată, el fiind foarte atent cu ceea ce spune”.

O altă sursă din Partidul Republican a afirmat că se așteaptă ca între 10 și 20 de republicani din Camera Reprezentanților să voteze pentru punerea sub acuzare, relatând de asemenea că congresmenii sunt supuși unor presiuni imense venite din partea Casei Albe.

Unii republicani „spun că vor să voteze pentru punerea sub acuzare dar se tem cu adevărat pentru viețile lor și ale familiilor lor”, potrivit aceleiași surse care afirmă că președintele Trump încă încearcă să intimideze congresmeni republicani și la o săptămână după violențele din 6 ianuarie.

În schimb angajați ai congresmenilor republicani sunt nemulțumiți că șefii lor nu vor să voteze pentru punerea sub acuzare și au adus în discuție acest lucru cu ei, potrivit unei surse familiare cu subiectul.

„Să spui că [dezbaterea privind punerea sub acuzare] este grăbită este o scuză slabă...Aici nu este vorba de proces. Știm ce s-a întâmplat. Am fost acolo. Am văzut. Am fost țintele [protestatarilor]”, a declarat un alt republican.

-------------------------

Cel puțin 5 congresmeni republicani au anunțat că li se vor alătura democraților și vor vota unul din capetele de acuzare, cel de incitare la insurecție.

Dezbaterea are loc cu doar o săptămână înainte de expirarea mandatului lui Trump și depunerea jurământului de către președintele ales Joe Biden în 20 ianuarie.

Trump va deveni primul președinte din istoria Statelor Unite care va fi pus sub acuzare de două ori de către legislativul american dacă moțiunea va fi aprobată, lucru aproape cert în Camera Reprezentanților controlată de democrați.

Un vot majoritar în camera inferioară a Congresului va declanșa un proces în Senatul controlat de republicani însă este neclar dacă acesta ar putea avea loc înainte de expirarea mandatului lui Trump.

Trupe ale Gărzii Naționale și efective de poliție au fost desfășurate în jurul legislativului american în timpul dezbaterilor.

Steny Hover, liderul majorității democrate din Camera Reprezentanților, a 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,09 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău