VIDEO | Klaus Iohannis, după ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării: Rusia este agresorul, nu victima. România nu va fi atrasă în conflictul militar din Ucraina

  • 24 Februarie 2022 12:53
VIDEO | Klaus Iohannis, după ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării: Rusia este agresorul, nu victima. România nu va fi atrasă în conflictul militar din Ucraina

Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat, joi, că România condamnă ferm agresiunea ilegală și neprovocată a Rusiei împotriva Ucrainei, transmite Agerpres.

"Din păcate, în această dimineață, Federația Rusă a ales calea reprobabilă și complet ilegală a violenței armate masive împotriva unui stat independent și suveran. Astăzi, la eforturile comunității internaționale pentru menținerea păcii și dialog, Rusia a răspuns cu rachete care lovesc orașele și obiectivele militare ucrainene. Astăzi, Federația Rusă a ales forța tancurilor în detrimentul vieților cetățenilor. Rusia este agresorul, nu victima, cum încearcă să acrediteze Kremlinul, și întreaga planetă vede astăzi limpede acest adevăr incontestabil. România condamnă ferm agresiunea complet nejustificată, ilegală și neprovocată a armatei ruse împotriva Ucrainei, care pune în pericol nenumărate vieți omenești", a spus șeful statului, la Palatul Cotroceni, după ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării.

El a punctat că singura soluție pentru depășirea crizei este cea diplomatică.

"În ultimele săptămâni, Statele Unite ale Americii, NATO, Uniunea Europeană și întreaga comunitate a statelor democratice au făcut tot posibilul ca diplomația să prevaleze. România a fost puternic implicată în adoptarea tuturor deciziilor la nivel aliat și european și a pledat întotdeauna pentru continuarea dialogului în vederea detensionării situației de la granițele Ucrainei. Niciodată nu este însă prea târziu ca vocea rațiunii să învingă. Singura soluție de a depăși cu bine această gravă criză este cea diplomatică", a afirmat Iohannis.

Liderul de la Cotroceni a subliniat și că națiunile democratice nu vor face niciun pas înapoi pentru a proteja valorile.

"Oricât de mult rău ar încerca să facă, ultimii revizioniști ai istoriei trebuie să știe că lumea pe care vor să o reînvie a apus demult. Noi, națiunile democratice, suntem aici și nu facem niciun pas înapoi pentru a ne proteja valorile și tot ce am construit până acum", a mai spus președintele Klaus Iohannis.

România nu va fi atrasă în conflictul militar din Ucraina iar românii nu trebuie să se teamă pentru siguranța lor, a afirmat, joi, președintele Klaus Iohannis.

"Dragi români, știu că sunteți îngrijorați de conflictul care are loc nu departe de granițele țării noastre, dar vă asigur: niciun român nu trebuie să se teamă pentru siguranța sa și a familiei sale", a afirmat șeful statului după ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării care a avut loc la Palatul Cotroceni.

În acest sens, a evocat apartenența României la NATO.

"Vreau să subliniez foarte clar: România nu va fi atrasă în conflictul militar din Ucraina", a asigurat Iohannis. 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău