VIDEO | Iohannis: Statutul de candidat la UE trebuie acordat cât se poate de repede în cazul Republicii Moldova, Ucrainei și Georgiei

  • 15 Iunie 2022 13:20
VIDEO | Iohannis: Statutul de candidat la UE trebuie acordat cât se poate de repede în cazul Republicii Moldova, Ucrainei și Georgiei

Președintele Klaus Iohannis a reiterat că statutul de candidat la Uniunea Europeană în cazul Republicii Moldova, Ucrainei și Georgiei trebuie acordat cât se poate de repede, adăugând că sunt șanse ca la finalul acestei luni discuțiile pe acest subiect să fie finalizate la nivelul Consiliului European, scrie AGERPRES.

Iohannis a răspuns astfel întrebat dacă la nivel european se întrevede un consens cu privire la candidaturile la Uniunea Europeană ale Republicii Moldova, Ucrainei și Georgiei.


"În ceea ce privește solicitarea de aderare a Ucrainei, Moldovei și Georgiei, această chestiune a fost discutată în repetate rânduri și este de așteptat ca până la sfârșitul acestei luni să avem o decizie. Comisia lucrează pe această speță, președinția franceză este extrem de implicată. Și după părerea mea sunt șanse să finalizăm discuția la sfârșitul lui iunie în Consiliu", a declarat Klaus Iohannis, miercuri, în conferința de presă susținută alături de președintele francez Emmanuel Macron, la Baza 57 Aeriană "Mihail Kogălniceanu".

Iohannis a reiterat poziția sa și a României pe acest subiect.

"Eu nu pot să vorbesc decât în numele meu și al României, am spus-o și o voi repeta: după părerea mea, statutul de candidat trebuie acordat cât se poate de repede. Este o soluție care ar fi corectă moral, o soluție care ar fi corectă economic și este o soluție care ar fi corectă din punct de vedere securitar. Vom încerca - președintele Macron și cu mine am discutat in extenso astăzi această speță - vom încerca să găsim o soluție care este fezabilă și sustenabilă", a declarat Klaus Iohannis.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:3,09 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău