VIDEO | În vârstă de 100 de ani, Ecaterina Tricolici cântă „Hora Unirii” și recită poezii patriotice

  • 04 Decembrie 2018 09:47
VIDEO | În vârstă de 100 de ani, Ecaterina Tricolici cântă „Hora Unirii” și recită poezii patriotice

Ecaterina Tricolici din Chișinău a împlinit recent 100 de ani. A învățat partru clase la români, cântă „Hora Unirii” și recită poezii patriotice, se arată într-un comunicat al Primăriei Chișinău.

Ecaterina Tricolici s-a născut și a muncit în satul Arionești, Dondușeni. Toată viața a lucrat bucătăreasă la cantina colhozului, dar mai gătea bucate și pe la nunțile din sat. A crescut 2 copii: băiat și fată. Acum are 3 nepoți și o strănepoată.  Din anul 1993 a trecut cu traiul la fiică, în Capitală.

Bătrâna a făcut 4 clase la români. Acum, ajunsă la un secol de viață, omagiata se mai poate mândri cu o memorie bună, fiind în stare să recite poezii învățate încă în copilărie și chiar să cânte piese patriotice.  

Sărbătorita este prima din dinastia ei care a ajuns la această vârstă onorabilă, iar secretul longevității este cumpătarea. Fiica, Elena Jereghi, spune că mama ei a dus o viață liniștită și că și-a povățuit copiii să aibă răbdare în viață și să știe a ierta.

Primăria municipiului Chișinău a felicitat-o, la 3 decembrie, pe Ecaterina Tricolici, oferindu-i bani și flori. Inițiativa de omagiere a cuplurilor care împlinesc 50 de ani de la celebrarea căsătoriei și a persoanelor centenare din municipiul Chișinău datează din anul 1997. În anul 2018, municipalitatea a omagiat 5 persoane care au împlinit 100 de ani și mai mult.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,63
Nori împrăștiați
Umiditate:90 %
Vint:3,6 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău