VIDEO | În ultimele 72 de ore, în Chișinău s-au produs 98 de accidente rutiere. Mai multe persoane au avut de suferit

  • 28 Mai 2020 12:53
VIDEO | În ultimele 72 de ore, în Chișinău s-au produs 98 de accidente rutiere. Mai multe persoane au avut de suferit

Popliția Capitalei informează că parcursul ultimelor 72 de ore, angajații Secției supraveghere transport și circulație rutieră din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, au intervenit și documentat 98 de accidente rutiere dintre care 92 accidente rutiere soldate cu pagube materiale, 6 accidente rutiere soldate cu 7 persoane traumatizate. Totodată polițiștii au stabilit că în două accidente rutiere șoferii au urcat în stare de ebrietate la volanul unităților de transport.

Miercuri, 27 mai, poliția a intervenit în cazul unui accident rutier produs pe str. Miorița, cu implicarea a două unități de transport. Un automobil de model  ,,Mazda” condus de bărbat în vârstă de 46 de ani s-a tamponat cu automobil ,,Peugeot” condus de un bărbat în vârstă de 34 de ani. Oamenii legii au constatat că șoferul automobilului ,,Mazda” avea în aerul expirat o concentrație de 0.81 mg/l.

În cazurile în care au avut de pătimit persoanele și conducătorii care erau în stare de ebrietate au fost inițiate procese penale, iar cele soldate cu pagube materiale s-au emis decizii de sancționare a șoferilor cu amenzi în mărime de la 900 lei până la 1 500 lei cu aplicarea punctelor de penalizare.

Amintim că în perioada 22-31 mai 2020, este demarată Acțiunea ,,10 zile de activități împotriva accidentelor rutiere”.
Scopul operațiunii este de a preveni încălcările Regulamentului circulației rutiere și reducerea numărului accidentelor de circulație, precum și sporirea nivelului de disciplină al tuturor participanților la trafic.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău