VIDEO | Imagini de la primul proces pentru crime de război comise în Ucraina. Cine este soldatul rus acuzat că a executat un civil și ce pedeapsă poate primi

  • 13 Mai 2022 17:33
VIDEO | Imagini de la primul proces pentru crime de război comise în Ucraina. Cine este soldatul rus acuzat că a executat un civil și ce pedeapsă poate primi

La Kiev a început vineri primul proces pentru crime de război de când Rusia a invadat Ucraina. Un tribunal ucrainean a ținut o audiere preliminară, după ce a acuzat un soldat rus, capturat la începutul lunii mai, de uciderea unui civil în vârstă de 62 de ani, relatează Reuters, CNN și The Guardian, potrivit hotnews.ro.

Sursa citată mai scrie că Vadim Shisimarin, comandant al diviziei de tancuri Kantemirovskaya, a sosit vineri la micul tribunal din capitala Ucrainei încătușat și purtând un trening gri cu albastru, potrivit The Guardian.

Militarul rus ras în cap părea speriat când a fost dus de către polițiști în sala de judecată, până la o cabină de sticlă pentru inculpați, mai scrie Reuters.
 

El riscă o pedeapsă de la 10 la 15 ani de închisoare sau închisoare pe viață. Instanța se va reuni din nou miercuri, 18 mai.

Cine este primul soldat rus acuzat de crime de război în Ucraina

Militarul rus a declarat în fața magistraților, în scurta audiere preliminară, că se numește Vadim Shishimarin, are 21 de ani, s-a născut în regiunea rusă Irkutsk și a confirmat că este militar rus.

Sergentul Vadim Shisimarin este acuzat că ar fi ucis un locuitor de 62 de ani din orașul Ciupahivka din regiunea Sumî.

Investigația a scos la iveală că soldatul rus în vârstă de 21 de ani l-a omorât pe civilul ucrainean în timp ce acesta din urmă mergea cu bicicleta pe marginea drumului și vorbea la telefon.

Victima a murit pe loc la câțiva metri de locuința sa după ce militarul rus l-a împușcat în cap. Soldatul se afla împreună cu alți militari ruși într-o mașină furată după ce coloana sa a fost distrusă de forțele ucrainene.

Potrivit procurorilor citați de The Guardian, sergentul rus ar fi primit ordin să omoare civilul pentru a nu informa apărătorii ucraineni privind prezența militarilor ruși în zonă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,57 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău