VIDEO | Imaginea atrocităților comise de ruși la Izium: sute de morminte și o groapă comună descoperite într-o pădure după retragerea rușilor

  • 16 Septembrie 2022 12:42
VIDEO | Imaginea atrocităților comise de ruși la Izium: sute de morminte și o groapă comună descoperite într-o pădure după retragerea rușilor

Cel puțin 440 de cadavre au fost descoperite într-o pădure din afara orașului Izium, după retragerea rușilor, o parte dintre ele fiind în groapă comună, iar altele fiind în morminte cu cruci simple de lemn, majoritatea marcate doar cu cifre, conform autorităților ucrainene, scrie hotnews.ro.

Anunțul inițial a fost făcut joi noapte de către președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, care a spus că astăzi vor exista mai multe "informații verificate și clare" despre gropile la Izium. Zelenski a comparat Izium cu orașele Bucha și Mariupol, devenite simboluri ale atrocităților invaziei rusești în Ucraina.

"Rusia lasă moartea în urmă peste tot. Și trebuie să răspundă. Lumea trebuie să tragă Rusia la răspundere pentru acest război. Vom face tot ce putem pentru a face acest lucru", a spus el.

Șeful poliției regionale, Serghei Botvinov, a declarat pentru Sky News că este vorba despre aproximativ 440 de cadavre, „groapa comună” din Izium fiind cea mai mare din orașele eliberate de armata ucraineană.

”Știm că unii au fost împușcați, alții au murit din cauza focului de artilerie, așa-numitele traume provocate de exploziile de mine. Unii au murit din cauza atacurilor aeriene. De asemenea, avem informații că multe cadavre nu au fost încă identificate. Așadar, motivele morții vor fi stabilite în timpul investigațiilor”, a spus Serhii Bolvinov.

Andriy Yermak, șeful cancelariei prezidențiale din Ucraina, a anunțat, la rândul său, că toate cadavrele vor fi exhumate și trimise pentru expertiză medico-legală.

Jurnaliștii Associated Press au văzut locul respectiv, care se află într-o pădure din afara orașului Izium.

Printre copaci se află sute de morminte cu cruci simple de lemn, majoritatea marcate doar cu cifre.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău