VIDEO | IGSU va avertiza pescarii despre riscul prăbușirii sub gheața bazinelor acvatice cu ajutorul dronei

  • 18 Februarie 2021 16:14
VIDEO | IGSU va avertiza pescarii despre riscul prăbușirii sub gheața bazinelor acvatice cu ajutorul dronei

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență intensifică măsurile de prevenire a cazurilor de prăbușire sub gheața bazinelor acvatice.

Astfel, potrivit IGSU, o metodă inedită prin care amatorii de pescuit la copcă sunt informați despre riscurile  aflării pe lacuri este lansarea  de către salvatori a dronei. Dispozitivul are menirea de informa cetățenii despre riscurile la care sunt supuși, dar și pericolul iminent de prăbușire.

În acest sens, angajații IGSU au testat mijlocul tehnic pe lacul din apropierea localității Vatra din municipiul Chișinău.  Aici zeci de pescari, care în pofida avertizărilor specialiștilor se aflau pe iaz, au fost preveniți suplimentar, fiind atenționați despre pericolul prăbușirii sub gheața subțire a bazinelor acvatice.

IGSU anunță că acțiunile urmează a fi desfășurate și în următoarea perioadă, iar salvatorii vor atenționa oamenii care nu se conformează cerințelor. Conform datelor IGSU, de la începutul anului 2021, în Republica Moldova, șapte persoane și-au pierdut viața în bazinele acvatice din țară, inclusiv doi copii.  

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colectia de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
23,29
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:3,09 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
7
Sun
4
Arhivă Radio Chișinău