VIDEO | Igor Grosu, la întrevederea cu Reprezentantul Special al AP OSCE: Federația Rusă a încercat să compromită scrutinul electoral din Republica Moldova prin coruperea alegătorilor și propagandă

  • 13 Februarie 14:08
VIDEO | Igor Grosu, la întrevederea cu Reprezentantul Special al AP OSCE: Federația Rusă a încercat să compromită scrutinul electoral din Republica Moldova prin coruperea alegătorilor și propagandă

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a avut o întrevedere cu Reprezentantul Special al Adunării Parlamentare OSCE pentru Europa de Est, Kristian Vigenin, aflat în vizită în Republica Moldova.

În cadrul discuției care a avut loc astăzi, 13 februarie, șeful legislativului a reiterat că autoritățile din Republica Moldova mizează în continuare pe experiența și expertiza partenerilor noștri pentru scrutine electorale libere și corecte.

„Investim în întărirea capacităților instituțiilor precum CEC, CCA și Centrul pentru Comunicarea Strategică și Combatere a Dezinformării. La alegerile locale din 2023, Federația Rusă împreună cu grupările criminale, au încercat să compromită scrutinul electoral prin coruperea alegătorilor și propagandă, dar vocea cetățenilor a fost mai puternică și partidele proeuropene au învins”, a menționat Igor Grosu potrivit unui comunicat al Parlamentului RM.

Grosu a trecut în revistă, la întrevederea cu oficialul Adunării Parlamentare a OSCE, și situația precară a drepturilor omului în raioanele din stânga Nistrului. „Avem nevoie de o implicare mai activă a Misiunii OSCE în acest sens”, a spus șeful legislativului. 

Pe parcursul zilei, Reprezentantul Special al Adunării Parlamentare OSCE pentru Europa de Est, Kristian Vigenin, urmează să discute cu președinta Comisiei politică externă și integrare europeană, Ina Coșeru, cu președintele Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică, Lilian Carp, cu șefa delegației Parlamentului Republicii Moldova la AP OSCE, Veronica Roșca, precum și cu membrii Fracțiunii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:7,72 m/s
Fri
10
Sat
11
Sun
10
Mon
7
Tue
5
Arhivă Radio Chișinău