VIDEO/FOTO | Mărfuri de contrabandă de circa patru milioane de lei au fost depistate în urma a șapte percheziții

  • 14 Iunie 2019 09:16
VIDEO/FOTO | Mărfuri de contrabandă de circa patru milioane de lei au fost depistate în urma a  șapte percheziții

Mărfuri de contrabandă de circa patru milioane de lei au fost depistate în urma unei ample operațiuni desfășurate de ofițerii serviciilor specializate ale Vămii, în comun cu procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale. Descinderile au fost operate în cadrul unui dosar penal intentat pentru contrabandă cu mărfuri de larg consum, inclusiv restricționate.

Trei bărbați din Chișinău, cu vârste cuprinse între 40 și 45 de ani sunt vizați pe acest caz sunt. Activitatea infracțională a acestora a fost documentată pe parcursul a patru luni de zile, perioadă în care organele de anchetă au acumulat probatoriul necesar pentru demararea operațiunii de reținere și percheziționare.

Potrivit informațiilor, mărfurile erau procurate din Ucraina și introduse în țară prin contrabandă. Ulterior, acestea erau repartizate mai mult comercianți din municipiul Chișinău.

Prima reținere a fost operată în cadrul unui flagrant realizat la depozitul deținut de organizatorul grupării, chiar în momentul descărcării mărfurilor de contrabandă. În cadrul controlului, în tavanul vehiculului percheziționat, au fost depistate mai multe loturi de produse, aparate și accesorii pentru îngrijirea personală, articole de încălțăminte, baterii și cabluri de interconectare, toate fără acte de proveniență.

Imediat după reținere, organele de anchetă au descins cu percheziții la domiciliul liderului grupării, precum și la trei puncte comerciale din Capitală, unde au fost depistate alte loturi de mărfuri de larg consum, fără acte de însoțire. Printre loturile de bunuri au fost descoperite și insecticide, care fac parte din categoria produselor ce pot fi importate doar în baza autorizațiilor speciale.

Verificările au fost extinse și asupra magazinelor și depozitelor deținute de alți doi agenți economici, despre care se cunoștea că comandau și primeau mărfuri introduse prin contrabandă de către bănuiți. În urma acestor controale, au fost depistate loturi impunătoare de mărfuri, pentru care proprietarii nu au putut prezenta niciun act de proveniență.

Valoarea mărfurilor depistate în cadrul flagrantului și perchezițiilor operate depășește 3,8 milioane de lei.

Cercetările continuă în vederea identificării tuturor persoanelor implicate sau cu tangență la acest caz. În caz de condamnare, suspecții riscă până la 10 ani de închisoare.

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
3,85
Fum
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Tue
11
Wed
15
Thu
15
Fri
14
Sat
16
Arhivă Radio Chișinău