VIDEO/FOTO | Flashmob în fața Parlamentului pentru a le cere deputaților să îndeplinească revendicările din Rezoluția adoptată la 1 iulie

  • 05 Iulie 2018 08:58
VIDEO/FOTO | Flashmob în fața Parlamentului pentru a le cere deputaților să îndeplinească revendicările din Rezoluția adoptată la 1 iulie

Mișcarea de Rezistență Națională „ACUM” organizează la această oră un flashmob în fața Parlamentului pentru a le cere deputaților să îndeplinească cele trei revendicări din Rezoluția adoptată după protestele care au avut loc duminică, 1 iulie.

Câteva zeci de persoane s-au adunat în fața Parlamentului cu pancarte pe care sunt imaginile judecătorilor care au decis anularea alegerilor din Capitală. Manifestanții scandează „Jos ciuma roșie!”. 

În Rezoluția protestului organizat de Comitetul de Rezistență Națională, înființat de către Partidul Acțiune și Solidaritate, Platforma DA și Partidul Liberal Democrat, manifestanții au cerut confirmarea legalității alegerilor pentru Primăria Chișinău și validarea mandatului lui Andrei Năstase; anularea sistemului electoral mixt și revenirea la sistemul proporțional de vot; precum și demitere și tragerea la răspundere a judecătorilor care au participat la pronunțarea deciziei de anulare a alegerilor.

UPDATE: Manifestanții au scandat: „Vă fură și pe voi fiți pe voi, fiți cu noi”, „Jos hoții”, „Jos votul mixt!”, „Jos trădătorii!” „Jos Mafia!”, „Shor la dubă”. 

Mihai Ghimpu a venit să discute cu manifestanții, care l-au întâmpinat scandând  „Rușine!” și i-au spus că trădătorii nu au ce căuta printre ei.

Deputatul liberal a declarat că manifestanții sunt manipulați de Andrei Năstase și Viorel Țopa care vor să ajungă la putere. Un manifestant a declarat că alegerile din Chișinău nu ar fi trebuit să fie invalidate în condițiile în care toate organizațiile internaționale au confirmat că scrutinul a fost unul legitim.

Protestatarii au mai cerut și demisia președintelui Parlamentului, Andrian Candu, precum și anularea votului mixt.

UPDATE: În fața manifestanților au ieșit deputații liberal-democrați care au anunțat că fracțiunea PLDM va cere astăzi includerea în ordinea de zi a unei declarații a Parlamentului cu privire la încălcarea principiilor fundamentale ale democrației și statului de drept în legătură cu invalidarea alegerilor din municipiul Chișinău. Această declarație va conține și revendicările din rezoluția adoptată la acțiunea de protest din centrul Capitalei din 1 iulie.

Tudor Deliu le-a spus oamenilor că după ce vor veni cu această propunere, deputații liberal-democrați vor reveni în fața lor pentru a le spune care a fost reacția conducerii Legislativului. 

Protestatarii scandează: „Nu cedăm! Rezistăm!”. După plecarea deputaților PLDM, manifestanții au continuat protestele. 

Autoritățile nu au comentat deocamdată aceste revendicări ale protestatarilor.

Mișcarea de Rezistență Națională „ACUM”a fost creată de forțele de opoziție proeuropene, la sfârșitul lunii iunie a.c., după invalidarea alegerilor primarului de Chișinău de către Curtea Supremă de Justiție.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău