VIDEO | Fotbal pe plajă. Naționala Republicii Moldova a câștigat Campionatul European, Divizia B

  • 01 August 08:14
VIDEO | Fotbal pe plajă. Naționala Republicii Moldova a câștigat Campionatul European, Divizia B

Naționala Republicii Moldova a devenit campioană europeană la fotbal pe plajă, Divizia B! În meciul final, disputat ieri la Chișinău, naționala noastră a învins Turcia cu 5-3.

În cadrul ceremoniei de premiere, Ruslan Istrati a fost desemnat cel mai bun portar, iar căpitanul Grigore Cojocari a fost ales cel mai bun jucător al turneului. Grecul Andreas Katsoulis, a devenit golgheterul întrecerii, cu 8 reușite. Câștigătoarea și echipele premiante au primit cupe și cadouri din partea organizatorilor.

La ceremonia de premiere au participat președintele FMF, Leonid Oleinicenco, președintele Federației Sportive de Fotbal pe Plajă din Moldova, Eduard Crețu, directorul turneului, Alexandru Golban, și directorul de evenimente la Federația Internațională de fotbal pe plajă, Jose Ponset.

Naționala Moldovei s-a calificat, pentru prima dată în istorie, în Divizia A - elita fotbalului pe plajă din Europa. Debutul echipei lui Ruslan Pernai în primul eșalon va avea loc anul viitor, data urmând să fie anunțată de Federația internațională de fotbal pe plajă.

În acest moment sezonul în Divizia A este în plină desfășurare. În zilele 1-3 iulie, în orașul portughez Nazare, s-au jucat primele 3 etape. În grupa A, Portugalia a obținut 3 victorii și, cu 9 puncte, conduce în clasament. Urmează: Polonia – 5 puncte, Elveția – 3, Estonia și Franța – 0. În grupa B, conduce Spania, cu 9 puncte, urmată de Italia – 6, Azerbaidjan – 3, Ucraina și Germania – 0. Următoarele meciuri sunt programate pentru luna septembrie 2022.

În afară de cele 10 echipe, care participă în această ediție a Diviziei A, mai sunt și reprezentativele Rusiei și Belarusului, care sunt suspendate de forul mondial. În această situație, Federația internațională de fotbal pe plajă a hotârât să mărească numărul de echipe în Divizia A până la 16 (sau 14, în cazul în care nu va fi anulată suspendarea Rusiei și Belarusului), iar Moldova, Turcia, Grecia și Kazahstan sunt echipele care au obținut foaia de calificare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
31,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:4,63 m/s
Wed
22
Thu
24
Fri
24
Sat
25
Sun
27
Arhivă Radio Chișinău