VIDEO | Filmul "The Rider", al regizoarei Chloé Zhao, câştigătorul Festivalului de la Deauville

  • 10 Septembrie 2017 13:44
VIDEO | Filmul

Filmul "The Rider, regizat de cineasta Chloé Zhao, a fost desemnat sâmbătă cel mai bun la ediţia a 43-a a festivalului de la Deauville, peliculă care se axează pe societatea care a votat pentru Donald Trump în Dakota de sud, informează news.ro.

"Acest film ni s-a părut extrem de puternic, cu un mix de poezie, multă umanitate şi reflecţie politică", a declarat preşedintele juriului, regizorul francez Michel Hazanavicius, cel care a realizat "The Artist".

În acest film, Brady, întruchipat de un adevărat văcar, Brady Jandreau, trebuie să-şi abandoneze visul de a deveni profesionist în urma unui accident care ar fi putut să-l coste viaţa. El nu vrea să sfârşească ca tatăl său, care a căzut în patima alcoolului şi a jocului de cărţi, cheltuind banii care i-ar fi permis să o îngrijească pe sora sa bolnavă mintal. 

Filmul a fost prezentat anul acesta în secţiunea Quinzaine des Réalisateurs de la Cannes.

"Mulţi tineri văcari nu au votat pentru Trump, contrar părinţilor lor", declara regizoarea la Cannes pentru AFP. 

"Multe persoane generoase, muncitare, pe care le-am întâlnit nu vroiau cu adevărat să voteze pentru el, dar alţii care au făcut-o", a adăugat ea. 

America descrisă de Zhao este foarte departe de idealul "gardurilor albe" din carierele înstărite, dar regizoarea nu a vrut să arate o ţară lipsită de speranţă. "Ceea ce iubesc la Statele Unite nu este visul american, ci acea voinţă de a continua să viseze chiar dacă visele sunt ruinate". 

Un alt film care s-a făcut remarcat la Deauville sâmbătă seară a fost "A Ghost Story", cu Casey Affleck şi Rooney Mara. Este al treilea lungmetraj al lui David Lowery. Pelicula a primit împreună cu "Brooklyn Yiddish" Premiul juriului de la Michel Hazanavicius. "A ghost Story" a fost recompensat şi cu premiul criticii şi pe cel pentru cea mai bună revelaţie, acordat de juriul prezidat de Emmanuelle Bercot.

Antonio Banderas a fost prezent la Deauville, la fel ca Laura Dern, muza lui David Lynch, care a jucat în "Jurassic Park" şi care va apărea şi în următorul "Star Wars", actorul britanic Robert Pattinson ("Amurg"), actorii americani Jeff Goldblum, ("Jurassic Park", "Independance Day") şi Woody Harrelson şi chiar regizorul american Darren Aronofsky.

În 2016, festivalul a recompensat filmul "Brooklyn Village", de Ira Sachs.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chişinău
16 °C
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:1,5 m/s
Mar
19 °C
Mie
20 °C
Joi
23 °C
Vin
23 °C
Sâm
20 °C

Curs oficial BNM 29 Mai 2018

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6728 -0.0616
USD 16.8771 0.0237
RON 4.2434 -0.0202
UAH 0.6459 0.0016
RUB 0.2706 -0.0015
Arhivă Radio Chișinău