VIDEO | Filmul "The Rider", al regizoarei Chloé Zhao, câștigătorul Festivalului de la Deauville

  • 10 Septembrie 2017 13:44
VIDEO | Filmul

Filmul "The Rider, regizat de cineasta Chloé Zhao, a fost desemnat sâmbătă cel mai bun la ediția a 43-a a festivalului de la Deauville, peliculă care se axează pe societatea care a votat pentru Donald Trump în Dakota de sud, informează news.ro.

"Acest film ni s-a părut extrem de puternic, cu un mix de poezie, multă umanitate și reflecție politică", a declarat președintele juriului, regizorul francez Michel Hazanavicius, cel care a realizat "The Artist".

În acest film, Brady, întruchipat de un adevărat văcar, Brady Jandreau, trebuie să-și abandoneze visul de a deveni profesionist în urma unui accident care ar fi putut să-l coste viața. El nu vrea să sfârșească ca tatăl său, care a căzut în patima alcoolului și a jocului de cărți, cheltuind banii care i-ar fi permis să o îngrijească pe sora sa bolnavă mintal. 

Filmul a fost prezentat anul acesta în secțiunea Quinzaine des Réalisateurs de la Cannes.

"Mulți tineri văcari nu au votat pentru Trump, contrar părinților lor", declara regizoarea la Cannes pentru AFP. 

"Multe persoane generoase, muncitare, pe care le-am întâlnit nu vroiau cu adevărat să voteze pentru el, dar alții care au făcut-o", a adăugat ea. 

America descrisă de Zhao este foarte departe de idealul "gardurilor albe" din carierele înstărite, dar regizoarea nu a vrut să arate o țară lipsită de speranță. "Ceea ce iubesc la Statele Unite nu este visul american, ci acea voință de a continua să viseze chiar dacă visele sunt ruinate". 

Un alt film care s-a făcut remarcat la Deauville sâmbătă seară a fost "A Ghost Story", cu Casey Affleck și Rooney Mara. Este al treilea lungmetraj al lui David Lowery. Pelicula a primit împreună cu "Brooklyn Yiddish" Premiul juriului de la Michel Hazanavicius. "A ghost Story" a fost recompensat și cu premiul criticii și pe cel pentru cea mai bună revelație, acordat de juriul prezidat de Emmanuelle Bercot.

Antonio Banderas a fost prezent la Deauville, la fel ca Laura Dern, muza lui David Lynch, care a jucat în "Jurassic Park" și care va apărea și în următorul "Star Wars", actorul britanic Robert Pattinson ("Amurg"), actorii americani Jeff Goldblum, ("Jurassic Park", "Independance Day") și Woody Harrelson și chiar regizorul american Darren Aronofsky.

În 2016, festivalul a recompensat filmul "Brooklyn Village", de Ira Sachs.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:83 %
Vint:6,17 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău