VIDEO | Farit Muhametșin: Rusia nu-și simte amenințate interesele de atenția deosebită a Turciei pentru Găgăuzia

  • 02 Octombrie 2017 22:19
VIDEO | Farit Muhametșin: Rusia nu-și simte amenințate interesele de atenția deosebită a Turciei pentru Găgăuzia

Federația Rusă salută realizarea unor importante proiecte sociale în Găgăuzia cu suportul Turciei a declarat ambasadorul rus Farit Muhametșin în legătură cu de vizitele ce s-au îndesit la Comrat al ambasadorului turc, Hulusi Kilik.

Declarația a fost făcută în cadrul unei întâlniri pe care șeful misiunii diplomatice ruse a avut-o cu deputații din Adunarea Populară (legislativul regional – n.red.) din Găgăuzia, în replică la constatarea unuia dintre aceștia, Vitali Cebanu, care a spus că, în prezent, Turcia depune eforturi pentru ”investiții intensive în infrastructura autonomiei”, relatează Gagauzinfo.md

Farit Muhametșin a reacționat declarând că Rusia nu privește Turcia „ca pe un concurent”.

„Aici s-au făcut aluzii pe seama deselor vizite în Găgăuzia ale ambasadorului Turciei. Aceasta este treaba ambasadorului Turciei. Aceasta este treaba Republicii Turcia, care consideră de datoria sa să ajute și să contribuie. Există rădăcini istorice, există limba, sunt și altele. Noi tratăm aceste lucruri cu grijă, calm și nu ca într-o competiție”, a spus el.

Diplomatul rus a mai remarcat că între țara sa și Turcia s-au stabilit bune relații.

„Chiar săptămâna trecută s-au întâlnit președinții țărilor noastre, s-au discutat multe probleme. În prezent noi am restabilit aproape toate contactele și a fost pusă sarcina de a ridica cifra de afaceri la 100 de milioane de dolari pe an”, a adăugat Farit Muhametșin.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,09 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău