VIDEO | Explozie în Beirut. Imaginile aeriene filmate a doua zi arată amploarea dezastrului

  • 05 August 2020 15:46
VIDEO | Explozie în Beirut. Imaginile aeriene filmate a doua zi arată amploarea dezastrului

A doua zi după explozia puternică din Beirut, orașul este aproape o ruină. Între timp, bilanțul a depășit pragul de 100 de morți, a anunțat Crucea Roșie din Liban. De asemenea, peste 4.000 de oameni au fost răniți în uriașa deflagrație care a distrus portul de pe malul Mediteranei.

Echipe de muncitori au început degajarea drumurilor și îndepărtarea molozului de pe străzile până la celebra Gemayzeh, unde se află multe baruri. De obicei, acolo pulsează viața de noapte a Beirutului.

Explozia soldate cu peste 4.000 de răniți au lovit Libanul într-o perioadă când este deja afectat de cea mai gravă criză economică de după 1990, când s-a încheiat războiul civil care a durat 15 ani, scrie Agerpres.

Miercuri, Înaltul Consiliu de Apărare a declarat deja capitala ''oraș în stare de dezastru'' și a recomandat instituirea stării de urgență timp de două săptămâni. 

Atoritățile anchetează în continuare cauza exploziilor, dar șeful serviciului de securitate internă susține că în zonă se găseau materiale extrem de explozive.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:0 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău