VIDEO emoționant | Un jandarm a cântat la pian imnul "Deșteaptă-te, române", la 1700 de metri altitudine

  • 01 Decembrie 2020 17:17
VIDEO emoționant | Un jandarm a cântat la pian imnul

Moment emoționant filmat la înălțime pentru a marca 1 Decembrie, Ziua Națională. Un militar din Garda de Onoare a Jandarmeriei Române a cântat la pian Imnul de stat la 1700 de metri altitudine, pe Vârful lui Roman, din Munții Căpățânii, în județul Vâlcea, transmite DIGI24.ro.

„Cu rădăcinile adânc înfipte în pământul istoriei, poporul român este un miracol, după cum spunea Gheorghe I.Brătianu. Să-l trăim zi de zi cu toată ființa noastră, iar azi, când sărbătorim una dintre clipele de grație ale istoriei sale să-i spunem României la mulți ani, o urare rostită ca un legământ. Să fim uniți, să fim solidari să fim puternici”, este mesajul transmis de jandarm la finalul momentului dedicat zilei de 1 Decembrie, potrivit sursei citate

Imaginile au fost publicate pe pagina de Facebook a Jandarmeriei Române, care a avut, de asemenea, un mesaj pentru români:

„Pe oricare munți ne-ar purta pașii, la malul oricărei mări ne-am afla, dacă am ajunge locuitori ai oricărei capitale sau ne-am retrage într-un sat din oricare țară, am putea să fim aproape unii de ceilalți în orice moment, amintindu-ne că suntem români. Poporul nostru a dovedit în repetate rânduri profunzimi nebănuite, precum ale mării. A rămas puternic pe dinaintea numeroaselor vitregii întâmpinate de-a lungul timpului, precum munții. Solidaritatea ne-a ajutat să izbândim. Am rămas uniți, reușind, astfel, să trecem peste
dificultățile oricărei perioade, ceea ce ne oferă speranța că vom depăși greutățile de acum așa cum le-am depășit și pe cele din trecut. La mulți ani, România! La mulți ani, români!”, scrie în mesajul care însoțește filmarea Jandarmeriei.

Drapelul României a ajuns de 1 Decembrie pe cele mai înalte vârfuri din țară

Steagul a fost arborat și de jandarmii montani din Hunedoara pe vârful Parângul Mare și de salvamontiștii de la Vatra Dornei, pe vârful Pietrosul Bistriței.

În Hunedoara, momentul dedicat Zilei Naționale este o acțiune cu tradiție care a început în urmă cu 8 ani. Anul acesta, în contextul pandemiei, drapelul a fost dus de un jandarm montan și un paramedic SMURD. Ambii au pornit în dimineața zilei de 30 noiembrie, din stațiunea montană Parâng. Au înfruntat muntele și gerul, însă după un traseu dificil de 4 ore au reușit să își îndeplinească misiunea. 

Și la Vatra Dornei, arborarea drapelului în zona montană este deja o tradiție. Anul acesta, salvamontiștii dorneni au păstrat un moment de reculegere în memoria colegilor răpuși de avalanșă în Călimani, în data de 1 Decembrie 2017.

 

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:79 %
Vint:0,51 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău