VIDEO | Două cazuri de corupere a alegătorilor sunt anchetate de oamenii legii

  • 04 Noiembrie 2023 10:20
VIDEO | Două cazuri de corupere a alegătorilor sunt anchetate de oamenii legii

Ieri, 3 noiembrie, în jurul orei 17:00, un cetățean din sudul Republicii Moldova a sesizat Poliția despre faptul că reprezentantul unui partid politic corupe localnicii în schimbul voturilor.

 
Polițiștii au stabilit că în activitatea ilicită este implicat un tânăr de 19 ani din Comrat.
 
Acesta, în baza unei liste pe care figurau persoane în etate, repartiza mijloace bănești în plicuri, în fiecare câte 50 de euro, cu condiția obținerii voturilor pe cale ilegală.
 
Acesta avea la el 17 plicuri cu mesaj din partea persoanei care gestionează respectivul partid și, potrivit lui, a fost remunerat cu 100 de euro, pentru a merge în localitate și împărți banii. Din declarațiile lui, împreună cu el activau și alte persoane.
 
Tânărul se află în custodia poliției și urmează să fie documentat de grupul de urmărire penală al Centrului Național Anticorupție “Sud”.
 
 
Tot ieri, în localitatea Vatra din mun. Chișinău, Poliția a fost sesizată de un bărbat că la poarta gospodăriei sale s-a apropiat o femeie care i-a propus o sumă de bani, pentru a vota duminică candidatul din partea unui partid politic.
 
S-a stabilit că este vorba despre o femeie de 45 de ani, din Vatra, care avea asupra sa o listă cu 17 persoane și numerele de telefon ale acestora.
 
Persoanele din listă urmează a fi audiate pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.
 
Pe cazul dat se întreprind acțiuni de documentare cu ulterioara adoptare a unei decizii conform legislației în vigoare.
 
 
Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
16,07
Nori împrăștiați
Umiditate:99 %
Vint:3,6 m/s
Wed
12
Thu
14
Fri
13
Sat
14
Sun
14
Arhivă Radio Chișinău