VIDEO | Doi cetățeni ai Israelului – reținuți în flagrant delict pentru corupere activă și trafic de influență

  • 05 Noiembrie 2019 13:50
VIDEO | Doi cetățeni ai Israelului – reținuți în flagrant delict pentru corupere activă și trafic de influență

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) de comun cu ofițerii de investigații din cadrul Serviciului de Informație și Securitate, au reținut în flagrant delict doi tineri (23 și 24 de ani), cetățeni ai Israelului, fiind bănuiți de corupere activă și trafic de influență.

Unul dintre cei doi reținuți fiind bănuit în comiterea infracțiunii de circulație ilicită de droguri, în timp ce urmau să transmită a 2-a tranșă a mijloacelor financiare investigatorului sub acoperire. Banii urmau să ajungă la persoane cu funcție de răspundere și persoane publice din cadrul Biroului de Migrație și Azil, dar și la alte persoane publice din instituții implicate în documentarea infracțiunii de circulație ilicită de droguri.

În urma perchezițiilor corporale, asupra acestora au fost depistate și ridicate suma de 2600 euro, dar și alte obiecte importante pentru cauza penală. După ce au fost audiate, persoanele reținute și-au recunoscut parțial vinovăția și au consimțit să colaboreze cu oamenii legii.

Amintim, că acum o săptămână PCCOCS a descins pe adresele mai multor studenți din Israel la Chișinău – membri ai unei grupări criminale specializate în circulația ilicită a drogurilor în scopul obținerii de profit personal sau prin mijlocitori.

Dacă va fi dovedită vinovăția persoanelor suspectate, pedeapsa riscată este de la 6 la 12 ani și respectiv, de la 3 la 7 ani privațiune de libertate. 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:0,51 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău