VIDEO | Discursul lui Trump: Sunt mame și copii blocați în sărăcie. Acest masacru american se oprește aici și acum

  • 21 Ianuarie 2017 10:16
VIDEO | Discursul lui Trump: Sunt mame și copii blocați în sărăcie. Acest masacru american se oprește aici și acum

„20 ianuarie 2017 va rămâne în memorie drept ziua în care oamenii obișnuiți au redevenit conducătorii acestei națiuni”. Este promisiunea pe care Donald Trump a făcut-o americanilor în primul discurs oficial ca președinte.

Noi suntem cetățenii Americii. Noi suntem acum uniți într-un uriaș efort național pentru a ne reconstrui țara și a respecta promisiunile pentru oamenii ei. Împreună, noi vom determina calea pe care o vor lua America și întreaga lume pentru mulți ani care urmează”, a spus Donald Trump, citat de Digi24.

„Astăzi, nu se realizează doar un transfer de putere de la o administrație la alta sau de la un partid la altul. Astăzi transferăm puterea din Washington D.C. către voi, poporul! Prea mult timp un mic grup din capitală s-a bucurat de beneficiile guvernării, în timp ce costurile au fost pe umerii poporului. Washington a prosperat, dar oamenii obișnuiți nu au avut parte de această bogăție. Politicienii au prosperat, dar slujbele au dispărut, fabricile s-au închis. Sistemul s-a protejat, dar nu i-a protejat și simplii cetățeni. Victoriile politicienilor nu au fost și victoriile voastre, triumfurile lor nu au fost și triumfurile voastre și, în timp ce ei sărbătoreau în capitală, erau prea puține motive de bucurie pentru familiile dezavantajate din toată țara”, a spus Donald Trump.

„Toate acestea se schimbă, chiar aici și chiar din acest moment. Pentru că acest moment este momentul vostru, vă aparține. 20 ianuarie 2017 va rămâne în memorie drept ziua în care oamenii obișnuiți au redevenit conducătorii acestei națiuni. Bărbații și femeile dați uitării nu vor mai fi ignorați de acum încolo. Toată lumea trebuie să vă asculte de acum încolo. Ați venit cu zecile de milioane ca să deveniți parte dintr-o mișcare istorică, una cum lumea nu a mai văzut până acum”, a continuat Donald Trump.

În centrul acestei mișcări este o convingere crucială că o națiune există să își servească cetățenii. Americanii vor școli extraordinare pentru copiii lor, cartiere sigure pentru familiile lor și slujbe bune pentru ei. Acestea sunt cereri juste și rezonabile din partea unor oameni drepți și unui public drept”, a spus noul președine american.

„Dar pentru prea mulți dintre cetățenii noștri există o realitate diferită. Mame și copii blocați în sărăcie în zonele sărace ale orașelor, fabrici ruginite răspândite ca pietre de mormânt în țara noastră, un sistem de educație plin de bani, dar care lasă elevii noștri tineri și frumoși fără cunoștințe. Și infracționalitatea, și bandele, și drogurile care au furat prea multe vieți și au răpit țării noastre atât de mult potențial nerealizat. Acest masacru american se oprește aici și se oprește acum!”, a adăugat el.

Donald Trump a vorbit și despre planurile sale privind economia SUA.

Timp de multe decenii am îmbogățit industria străină în detrimentul industriei americane, am subvenționat alte armate, permițând epuizarea tristă a armatei noastre. Am apărat granițele altor țări, refuzând să le apărăm pe ale noastre și am cheltuit mii de miliarde și mii de miliarde de dolari în străinătate, în timp ce infrastructura Americii a căzut în ruină. Am îmbogățit alte țări în timp ce bogăția, puterea și încrederea țării noastre au dispărut.

Una câte una fabricile s-au închis și au plecat de pe teritoriul nostru, fără să se gândească la milioanele și milioane de muncitori americani care au rămas în urmă. Bogăția clasei noastre de mijloc a fost smulsă din casele lsale și redistribuită în toată lumea.

Dar acesta este trecutul, iar acum ne uităm numai la viitor. Ne-am strâns aici astăzi pentru a emite un nou decret, care să fie auzit în fiecare oraș, în fiecare capitală străină și în toate forurile puterii. Din această zi, o nouă viziune va guverna țara noastră, din această zi, va fi numai America pe primul plan! America pe primul plan!”, a spus el.

Toate deciziile, privind taxele, privind imigrația, privind afacerile externe, va fi luată pentru a fi în beneficiul muncitorilor americani, pentru a fi în beneficiul familiilor americane. Trebuie să ne apărăm granițele de distrugerile altor țări care ne fabrică lucrurile, care ne fură companiile și care ne distrug locurile de muncă. Apărarea va duce la prosperitate și putere mare.

America va începe să câștige din nou, să câștige ca niciodată până acum. Vom aduce înapoi locurile noastre de muncă, vom aduce înapoi granițele noastre, vom aduce înapoi bogăția noastră și vom aduce înapoi visele noastre!

Vom construi drumuri noi, și poduri, și aeroporturi, și tunele, și căi ferate, pe tot teritoriul națiunii noastre minunate. Ne vom scoate oamenii din asistența socială și îi vom duce înapoi la muncă, reconstruind țara noastră cu mâini americane și forță de muncă americană. Vom respecta două reguli simple: cumpărați produse americane și angajați americani”, a adăugat el.

Vom căuta prietenia și bunăvoința națiunilor lumii, dar vom face acest lucru cu înțelegerea că este dreptul tuturor națiunilor să își pună interesele lor pe primul plan. Nu căutăm să impunem stilul nostru de viață nimănui, dar îl vom lăsa să strălucească drept exemplu, noi vom străluci pentru ca toată lumea să ne urmeze.

Vom consolida alianțe vechi și vom crea unele noi și vom uni lume civilizată împotriva terorismului islamic radical, pe care îl vom eradica în totalitate de pe fața pământului.

La baza politicii noastre va fi credința totală față de Statele Unite ale Americii și prin loialitatea față de țara noastră vom redescoperi loialitatea noastră unii față de alții. Când îți deschizi inima pentru patriotism, nu există loc pentru prejudicii”, a mai spus Donald Trump.

Suntem la nașterea unui nou mileniu, pe punctul de a descifra misterele spațiului, de a elibera Pământul de nenorocirile bolilor și de a folosi energiile, industriile și tehnologiile de mâine.

O nouă mândrie națională ne va vindca sufletele, de va ridica privirile și ne va vindeca diviziunile. Este momentul să ne amintim acea înțelepciune veche pe care soldații noștri nu o vor uita niciodată: că indiferent că suntem de negri, maro sau albi, cu toți sângerăm același sânge roșu al patrioților. Cu toții ne bucurăm cu toții de aceleași libertăți minunate și salutăm cu toții același măreț drapel american.

Și indiferent dacă un copil se naște în suburbiile întinse ale Detroitului sau pe câmpiile bătute de vânt al Nebraskăi, se uită la același cer al nopții, își umplu inimile cu aceleași vise și primesc suflarea vieții de la același Creator Atotputernic.

Deci, către toți americanii, din orice oraș – aproape sau departe, mic sau mare, de la munte la munte, de la ocean la ocean – ascultați aceste cuvinte: Nu veți mai fi ignorați niciodată! Vocea, voastră, speranțele voastre și visele voastre vor defini destinul nostru american, iar curajul, bunătatea și iubirea voastră ne vor ghida întotdeauna pe drum!”, a adăugat noul președinte american.

Împreună vom face America puternică din nou, vom face America bogată din nou, vom face America mândră din nou, vom face America sigură din nou și, da, împreună, vom face America măreața din nou!”, a încheiat el.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău