VIDEO | Discursul lui Joe Biden de sărbătorire a victoriei: Este "timpul să vindecăm America"

  • 08 Noiembrie 2020 09:42
VIDEO | Discursul lui Joe Biden de sărbătorire a victoriei: Este

Candidatul democrat la funcția de președinte Joe Biden a mulțumit alegătorilor americani pentru că i-au acordat o "victorie convingătoare" și s-a angajat să "refacă sufletul Americii" și fie "un președinte care unește, nu care divide" în discursul pronunțat sâmbătă seara la Wilmington, Delaware, după ce presa a anunțat în cursul zilei victoria sa în scrutinul prezidențial din 3 noiembrie, informează AFP și dpa.

Președintele ales a cerut americanilor să nu își mai trateze "adversarii ca pe dușmani" și a promis că America va fi "din nou respectată în lume". Este "timpul să vindecăm America", le-a spus el sutelor de susținători adunați să îl asculte."Să ne vedem, să vorbim","să ne dăm o șansă", a insistat el într-un discurs cu accente aprinse.

"Am candidat pentru această funcție pentru a reface sufletul Americii, pentru a reconstrui coloana vertebrală a acestei națiuni, clasa de mijloc, și pentru a face ca America să fie respectată din nou în întreaga lume", a declarat Biden în fața mulțimii entuziaste de susținători."Și acum munca de a îndeplini această viziune a devenit realitate".



Biden le-a mulțumit alegătorilor afro-americani pentru sprijinul acordat în timpul campaniei electorale."Mi-ați ținut mereu spatele și o să vi-l țin și eu vouă", a afirmat politicianul democrat.

Președintele ales al SUA a mai declarat că munca sa va începe cu "obținerea controlului asupra COVID"."Nu voi precupeți niciun efort, niciunul, și niciun angajament pentru a face reversibilă această pandemie", și-a asigurat Biden audiența.

El a precizat că luni va crea un grup de oameni de știință care vor pune în aplicare planul său de combatere a pandemiei noului coronavirus după ce va prelua funcția de președinte."Luni voi înființa un grup de oameni de știință și experți" pentru a lucra "la un plan care va intra în vigoare începând cu 20 ianuarie 2021", a declarat Joe Biden.

Fără a-și menționa rivalul, fostul vicepreședinte din administrația Barack Obama a afirmat că înțelege "dezamăgirea" alegătorilor republicanului Donald Trump, care refuză să își recunoască înfrângerea."Eu însumi am pierdut alegeri, dar (...) este timpul să punem deoparte retorica abrazivă, să reducem temperatura", a spus el.

"Voi lucra la fel de mult pentru cei care nu m-au votat ca și pentru cei care m-au ales", a promis Joe Biden. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir
Meteo Chișinău
9,96
Câțiva nori
Umiditate:99 %
Vint:4,63 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău