VIDEO | Dacia a lansat oficial noul SUV Duster. Design revizuit, interior nou și motorizări cunoscute

  • 12 Septembrie 2017 13:33
VIDEO | Dacia a lansat oficial noul SUV Duster. Design revizuit, interior nou și motorizări cunoscute

Dacia a prezentat nouă generație Duster. Modelul a fost expus în premieră în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt și vine cu un design revizuit, cu un interior nou și cu motorizări cunoscute, scrie automarket.ro.

Dacia a prezentat nouă generație Duster în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt. SUV-ul constructorului de la Mioveni promite acum un design revizuit, un interior nou cu elemente moderne și motorizări cunoscute.

 

"Noul Duster își afirmă din plin personalitatea de SUV, abordând un design exterior robust, complet nou. Interiorul inedit se remarcă prin confortul oferit, prin calitatea percepută și prin ergonomie", a declarat Francois Mariotte, director comercial Dacia.

Nouă generație Duster măsoară 4.3 metri lungime, are o lătime de 1.8 și o gardă la sol de 210 mm. Potrbagajul măsoară 445 de litri în variantă 4x4, respectiv 376 litri în versiunea 4x4. Unghiul de atac ajunge la aproximativ 30 de grade, în timp ce unghiul de degajare măsoară 33 de grade.

Din punct de vedere estetic, echipă lui Laurens van den Acker, șeful de design Renault, a continuat să promoveze aspectul robust al SUV-ului de la Mioveni. În partea frontală a noii generații Dacia Duster observăm blocuri optice noi, nervuri pe capotă și un scut de culoare crom satinat. Conform oficialilor Dacia, parbrizul noului Duster este amplasat cu 100 de milimetri mai în fată și este mai înclinat. Pasajele roților sunt și ele mai generoase, iar jantele de 17 inch completează aspectul noii generații Duster.

În zonă din spate, SUV-ul constructorului de la Mioveni integrează stopuri cu design nou a căror semnătură luminoasă a fost preluată de pe faceliftul lui Sandero și Logan. De asemenea, caroseria primește nouă nuantă Atacama Orange.

"Reinventarea unui model emblematic, precum Duster a fost o adevărată provocare pentru echipele de design dar și o sursă de motivație. [...] Avem un design complet nou, atât la exterior cât și la interior. Datorită liniilor inăltate și aspectului mai laț al vehiculului, noul Duster pare mai impozant iar caracterul său de SUV și mai afirmat", a declarat Laurens van den Acker, directorul de design Renault.

La interior, nouă generație Duster promite o plansă de bord revizuită, materiale mai bune și un display poziționat ceva mai sus. Totodată, bordul este prevăzut cu cinci aeratoare, trei dintre acestea fiind aplasate central. În centrul instrumentarului de bord își face apariția un display prin intermediul căruia șoferul primești informații esențiale cu privire la sistemele mașinii. Nu trebuie să uităm de noul volan cu patru brațe care poate fi ajustat în inăltime (40 mm) și în adâncime (50 mm).

VIDEO | Dacia a lansat oficial noul SUV Duster. Design revizuit, interior nou și motorizări cunoscute

Dacia spune că nouă generație Duster oferă scaune noi mai confortabile și mai ușor de reglat. Lungimea șezutului a fost mărită cu 20 de mm, iar tetierele reglabile sunt noi. Scaunul șoferului dispune de reglaj lombar și de un mecanism care îi permite reglarea pe inăltime (60 mm).

Spațiile de depozitare de la interior ajung acum la 28.6 litri, cu 5.8 litri mai mult fată de vechea generație. Noile spații de depozitare se găsesc pe consolă centrală și în față pasagerului din fată. Totodată, Dacia spune că intensitatea zgmotului resimțit la interior a scăzut.

"La interior, noul Duster a fost complet redesenat. El este acum mai confortabil și mai practic, propunând comenzi mai accesibile, echipamente noi și mai multe spații de depozitare. Calitatea materialelor și finisările mai precise demonstrează faptul că Dacia a trecut la o nouă etapă cu noul Duster", a afirmat David Durând, directorul de design Dacia.

În ceea ce privește echipamentele, noul Duster beneficiază de un sistem de climatizare automată, de airbag-uri cortină, de un sistem de activare automată a luminilor, de pornire și acces fără cheie și de un sistem de avertizare pentru unghiul mort. În plus, nouă generație Duster este echipată cu sistemul denumit "multiview cameră". Acesta integrează patru camere video (una frontală, una în spate și două laterale) cu ajutorul cărora șoferul poate calculă mai ușor manevrele din off-road și nu numai. Oficialii constructorului de la Mioveni spun că noul Duster o să fie disponibil cu sistemele Hill Descent Control și Hill Start Assist.

Nouă generație Dacia Duster poate fi comandată cu două unităti pe benzină și două diesel. Fanii propulsoarelor pe benzină pot opta pentru unitatea SCe 115 (4x2) sau pentru cea TCe 125 (4x2, 4x4). Dacă preferi un motor diesel, Dacia pune la dispoziție unitatea dCi de 90 de căi în variantă 4x2 sau versiunea dCi de 110 căi (4x2, 4x4). În cazul unui Duster echipat cu motorul diesel de 110 căi în versiunea 4x2, clienții pot opta și pentru cutia cu dublu ambreiaj EDC.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:83 %
Vint:6,17 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău