VIDEO cu puternic impact emoțional | Cel puțin 127 de persoane au murit pe un stadion de fotbal din Indonezia. Fanii au invadat terenul, iar poliția a răspuns cu gaze lacrimogene

  • 02 Octombrie 2022 11:56
VIDEO cu puternic impact emoțional | Cel puțin 127 de persoane au murit pe un stadion de fotbal din Indonezia. Fanii au invadat terenul, iar poliția a răspuns cu gaze lacrimogene

Cel puțin 127 de persoane au murit pe un stadion de fotbal din Indonezia când fanii au invadat terenul, iar poliția a răspuns cu gaze lacrimogene, declanșând o debandadă, au anunțat duminică autoritățile, citate de AFP, informează News.ro.

Suporterii echipei Arema FC de pe stadionul Kanjuruhan din orașul Malang, în estul țării, au luat cu asalt terenul sâmbătă seara târziu, după ce echipa lor a pierdut cu 3-2 în fața echipei Persebaya Surabaya, prima înfrângere în mai bine de două decenii în fața rivalului lor acerb.

Poliția, care a caracterizat tulburările drept „revolte”, a încercat să convingă fanii să se întoarcă în tribune și a tras cu gaze lacrimogene după ce doi ofițeri au fost uciși.

Multe dintre victime au fost călcate în picioare până la moarte, potrivit poliției. „În acest incident au murit 127 de persoane, dintre care doi ofițeri de poliție.

Treizeci și patru de persoane au murit în interiorul stadionului, iar restul au murit la spital”, a declarat duminică șeful poliției din Java de Est, Nico Afinta, într-un comunicat.

Afinta a spus că mulți oameni au fost striviți și sufocați când au fugit spre o ieșire.

Imaginile surprinse din interiorul stadionului în timpul debandadei au arătat cantități uriașe de gaze lacrimogene și oameni care se cățărau peste garduri. Vehicule incendiate, inclusiv un camion al poliției, au împânzit străzile din fața stadionului duminică dimineață.

Guvernul indonezian și-a cerut scuze pentru incident și a promis că va investiga circumstanțele în care s-a produs debandada.

„Ne pare rău pentru acest incident… acesta este un incident regretabil care „rănește” fotbalul nostru într-un moment în care suporterii pot urmări meciurile de fotbal de pe stadion”, a declarat ministrul indonezian al Sportului și Tineretului, Zainudin Amali, pentru postul de televiziune Kompas.

„Vom evalua temeinic organizarea meciului și prezența suporterilor. Vom reveni la interzicerea suporterilor de a asista la meciuri? Asta este ceea ce vom discuta”.

Federația de Fotbal din Indonezia (PSSI) a suspendat meciurile de fotbal timp de o săptămână, a interzis Arema FC să mai găzduiască meciuri pe teren propriu pentru restul sezonului și a declarat că va trimite o echipă de investigație la Malang pentru a stabili cauza zdrobirii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal
Meteo Chișinău
4,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău