VIDEO | Copiii prințului Philip i-au adus un omagiu tatălui lor, ''stânca'' familiei regale

  • 10 Aprilie 2021 12:07
VIDEO | Copiii prințului Philip i-au adus un omagiu tatălui lor, ''stânca'' familiei regale

Copiii ducelui de Edinburgh au adus un omagiu tatălui lor, numindu-l ''stânca'' din viața Reginei și a familiei lor, relatează sâmbătă PA Media/dpa. Philip a murit liniștit în somn, vineri dimineață, la castelul Windsor, cu câteva luni înainte de împlinirea a 100 de ani.

 



Vorbind vineri seara într-o emisiune tribut la BBC, toți cei patru copii ai ducelui i-au adus un omagiu, spunând că acesta i-a încurajat și susținut. 

Fiul său cel mic Edward, conte de Wessex, a spus că Philip a avut un "rol dificil'', dar l-a îndeplinit cu cea mai "extraordinară înflăcărare" și nu a încercat niciodată să o pună în umbră pe Regină.

"A fost întotdeauna un rol dificil de asumat, dar el a făcut-o cu cea mai extraordinară înflăcărare și cu un tact și o diplomație extraordinare. El nu a încercat niciodată să o pună în umbră pe Regină în niciun mod sau formă și cred că a fost întotdeauna acolo ca o stâncă în viața Reginei și, cu siguranță, în familia sa, a fost exact același lucru", a spus prințul Edward.

Într-o altă intervenție, la ITV News, Edward a susținut că imaginea publică a lui Philip, prezentată de anumite părți din mass-media, a fost "întotdeauna o descriere nedreaptă".

El a adăugat că tatăl său avea un simț al umorului "minunat", dar oamenii puteau să interpreteze greșit lucrurile sau "să le întoarcă împotriva lor". ''Dar oricine a avut privilegiul să-l audă vorbind a spus că întotdeauna ieșeau în evidență umorul lui și sclipirea din ochi".

Anne, Prințesă Regală, a spus că cel mai bine își va aminti tatăl ei ca "fiind mereu acolo", gata să ajute la rezolvarea unei probleme sau să împărtășească idei.

Charles, prinț de Wales, a afirmat că, deși tatăl său nu-i "suferea cu bucurie pe proști", era bun să le arate cum să facă lucrurile, iar Andrew, duce de York, și-a amintit că Philip obișnuia să citească familiei seara. "Ca orice familie, părinții lucrau în timpul zilei, dar seara, la fel ca orice altă familie, ne așezam pe canapea ca un grup și el ne citea".

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:3,6 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău