VIDEO | Clădirea Parlamentului Republicii Moldova a fost iluminată în culorile drapelului UE

  • 09 Mai 09:38
VIDEO | Clădirea Parlamentului Republicii Moldova a fost iluminată în culorile drapelului UE

Clădirea Parlamentului a fost iluminată, în această seară, în culorile drapelului Uniunii Europene. Acțiunea este prilejuită de Ziua Europei, marcată anual pe 9 mai.

„Iluminarea clădirii instituției parlamentare în culorile drapelului UE reprezintă un gest simbolic de apartenență la familia europeană. Împreună celebrăm Moldova Europeană!”, a declarat șeful legislativului Igor Grosu.

Recent, Parlamentul a adoptat Declarația cu privire la integrarea europeană a Republicii Moldova. Documentul exprimă convingerea că doar aderarea la Uniunea Europeană va asigura viitorul țării noastre în calitate de stat suveran, neutru, integru și democratic, iar calea ireversibilă de integrare și aderare europeană este proiect de prioritate națională al Republicii Moldova. Prin intermediul acestei Declarații, deputații fac apel către întreaga societate la unitate și solidaritate pentru un viitor pașnic și european al țării noastre, în numele interesului național și al obiectivului strategic – integrarea și aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

De menționat că Republicat Moldova a semnat Acordul de Asociere cu UE în anul 2014. La 3 martie 2022, autoritățile de la Chișinău au semnat cererea de aderare a țării noastre la UE. Uniunea Europeană a acordat, la 23 iunie 2022, statutul de țară candidat pentru Republica Moldova. La 14 decembrie 2023, Consiliul European a decis începerea negocierilor de aderare a Republicii Moldova la UE.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Probleme la zi
Meteo Chișinău
31,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:2,57 m/s
Thu
22
Fri
20
Sat
23
Sun
25
Mon
25
Arhivă Radio Chișinău