VIDEO | Cel puțin 35 de răniți în urma coliziunii dintre un tren și un camion lângă Tokyo

  • 05 Septembrie 2019 09:25
VIDEO | Cel puțin 35 de răniți în urma coliziunii dintre un tren și un camion lângă Tokyo

O coliziune între un tren și un camion la o trecere la nivel de cale ferată din Yokohama, suburbie a Tokyo, s-a soldat cu cel puțin 35 de răniți, dintre care una grav, a anunțat joi compania feroviară vizată, potrivit AFP.

"În total, 35 de persoane au fost rănite (...), dintre care una în stare gravă", a declarat un responsabil al celulei de gestionare a crizei din Yokohama, Ryo Nagakura. Persoana rănită grav se află "în stop cardiorespirator", a precizat el, utilizând termenul folosit în Japonia înainte ca un deces să fie constatat de un medic.

Mass-media nipone informau că o persoană părea prinsă sub tren și că ar putea fi vorba de conductorul de tren.

Potrivit postului public NHK, acesta din urmă ar fi grav rănit, dar celelalte persoane sunt rănite ușor.

Coliziunea a avut loc pe o linie care leagă Tokyo de această suburbie, între stațiile Kanadawa-Shinmachi și Nakakido, din aglomerația urbană Yokohama.

Pompieri și polițiști se aflau la fața locului, acționând lângă epava locomotivei, potrivit unor imagini filmate dintr-un elicopter al postului public NHK. Locomotiva trenului a fost distrusă, cu parbrizul spart, fiind răsturnată pe șine. Cabluri electrice au fost agățate și mai mulți stâlpi de electricitate au rămas înclinați.

Imaginile mai arătau fum negru ce părea că provine de la camion și un mare număr de lămâi împrăștiate pe jos.

Imagini filmate cu un smartphone la scurt timp după accident și difuzate de NHK arată pasageri coborând în grabă din tren.

Există încă în Japonia foarte multe treceri la nivel de cale ferată, dintre care unele în oraș, unde circulația foarte frecventă a trenurilor lasă puțin timp vehiculelor și pietonilor pentru a le traversa.

sursa: AGERPRES

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău