VIDEO | Cel mai bătrân robot din lume va fi expus la Muzeul Științelor din Londra

  • 16 Februarie 2017 13:40
VIDEO | Cel mai bătrân robot din lume va fi expus la Muzeul Științelor din Londra

Retrospectiva "Robots" este găzduită, până la 3 septembrie, de Muzeul Științelor din Londra și propune o trecere în revistă a cinci secole de robotică.

oboții umanoizi au o vechime de 500 de ani – prima astfel de mașinărie a fost realizat în secolul al XVI-lea, de un ceasornicar, Juanelo Turriano, se pare că la comanda regelui Filip al II-lea al Spaniei. Robotul reprezintă un călugăr care pășește, își mișcă mâinile în care ține un crucifix și pare că se roagă în tăcere, scrie MEDIAFAX.

În total, în cadrul expoziției, vor fi expuși 100 de roboți.

Ciudățenii și minuni mecanice cu secole în urmă, roboții au început să inspire oamenilor teama de a nu-și pierde locul de muncă. În acest sens, candidatul socialist la alegerile prezidențiale din Franța (primul tur va avea loc pe 23 aprilie) Benoît Hamon propune introducerea unei taxe suplimentare pentru companiile care folosesc roboți în procesul de producție.

La "Robots" vor putea fi văzuți la treabă și trei roboți colaborativi, care lucrează deja alături de oameni, dar și roboți care au "jucat " în filme celebre, precum T-800 din Terminator.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:80 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău