VIDEO | Cei doi cetățeni moldoveni, capturați de talibani în Afganistan în 2015, au fost eliberați. Un politician a anticipat acest lucru

  • 11 Februarie 2019 15:31
VIDEO | Cei doi cetățeni moldoveni, capturați de talibani în Afganistan în 2015, au fost eliberați. Un politician a anticipat acest lucru

Cei doi cetățeni moldoveni care au fost capturați de talibani în Afganistan în anul 2015, au fost recuperați din prizonierat.

Anunțul a fost făcut de președintele Igor Dodon într-o conferință de presă. El a anunțat că această acțiune a fost posibilă grație Federației Ruse.

„La moment piloții se află în spital, la Moscova, starea sănătății este bună. Timp de trei ani ei au fost ținuți într-o groapă în pământ. Într-o săptămână, ei urmează să ajungă în R. Moldova”, a menționat președintele. 

Anterior, liderul formațiunii Partidul Nostru, Renato Usatîi, declara pentru mass-media de la Chișinău că cei doi piloți vor fi eliberați înainte de alegerile parlamentare, pentru a oferi un plus de imagine. 

„Am înțeles că s-a ajuns la autoritățile din Moldova cifra de 2 milioane de dolari, adică un milion pentru fiecare. Și am înțeles că pe unul trebuia să-l elibereze Igor Nicolaevici Dodon și pe altul cei de la guvernare”, declara Renato Usatîi pentru Jurnal TV.

Un elicopter de tip MI-17 al unei companii aeriene private din Republica Moldova, cu 21 de persoane la bord, a fost capturat de talibani în Afganistan, în 2015. Elicopterul aparținea companiei Valan International Cargo Charter, care efectua zboruri în Afganistan conform unui contract cu guvernul SUA. Aparatul de zbor a fost forțat să aterizeze într-o regiune controlată de talibani. Trei persoane au murit, iar alte 18 au fost luate ostatice. Unul din cei trei membri ai echipajului – doi piloți și inginerul tehnic, toți cetățeni moldoveni – a fost ucis.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:1,54 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău