VIDEO | Bătaie între ruși și ucraineni la Summitul de la Ankara

  • 05 Mai 08:48
VIDEO | Bătaie între ruși și ucraineni la Summitul de la Ankara

Președintele Parlamentului Turciei, Mustafa Senfop, a anunțat o pauză după ce delegațiile Ucrainei și Federației Ruse, s-au încăierat pe holuri și în sălile de ședințe. Scandalul a izbucnit după ce o deputată din Rusia și-a fixat panglica bicoloră pe sacou, iar un alt membru al delegației de la Moscova a smuls drapelul Ucrainei.

Un membru al delegației ucrainene la Summitul Adunării Parlamentare a Cooperării Economice a Mării Negre de la Ankara l-a luat la bătaie pe un membru al delegației ruse, după ce ultimul i-a smuls din mână drapelul Ucrainei, scrie anticorupție.md.

Un alt scandal de proporții a avut-o în calitate de protagonist pe Olga Timofeeva, deputat rus, care, înainte de discursul pe care urma să-l pronunțe, și-a fixat pe reverul sacoului „panglica Sfântul Gheorghe”. Participanții din partea Ucrainei au încercat să-I descurajeze gestul, scandând și desfășurând drapele.

Președintele Parlamentului Turciei, Mustafa Sentop, s-a văzut nevoit să anunțe o pauză, avertizând că „ dacă se încearcă desfășurarea unor acțiuni, întâlnirea va înceta să mai fie un eveniment parlamentar și se va transforma într-o mișcare de stradă".

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:1,54 m/s
Fri
21
Sat
15
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău