VIDEO | Balonul spion al Chinei a fost doborât de americani cu o rachetă trasă dintr-un F-22. Reacție furioasă a Beijingului

  • 05 Februarie 2023 08:34
VIDEO | Balonul spion al Chinei a fost doborât de americani cu o rachetă trasă dintr-un F-22. Reacție furioasă a Beijingului

Balonul spion al Chinei a fost doborât cu o rachetă lansată de un avion F-22, a anunțat Pentagonul, acțiunea fiind comandată de către președintele Joe Biden, scrie CNN.

Balonul a căzut la șase mile nautice (11,1 kilometri) de coasta statului Carolina de Sud, iar rămășițele acestuia s-au dispersat pe o suprafață de 12 kilometri pătrați, scrie Digi24.

Potrivit înaltului oficial militar, serviciul de informații al armatei americane a obținut suficiente date despre balon în timp ce a traversat țara. "Nu pot intra în detalii, dar am putut cerceta balonul și echipamentul pe care îl avea", a spus acesta.

Beijingul a criticat duminică decizia americană de a doborî balonul care zbura de câteva zile deasupra Statelor Unite, acuzând Washingtonul că „reacționează într-o manieră vădit excesivă și că încalcă grav practicile internaționale”, scrie AFP. SUA au spus că este vorba despre un balon de spiojan trimis de China pe teritoriul său.

„China își exprimă puternica nemulțumire și protestează față de utilizare forței de către Statele Unite”, a declarat ministerul chinez de externe într-un comunicat, adăugând că „își rezervă dreptul” de a răspunde, potrivit Agerpres.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
24,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:5,14 m/s
Tue
18
Wed
14
Thu
15
Fri
13
Sat
13
Arhivă Radio Chișinău