VIDEO | Australia a înregistrat în premieră 13 nominalizări la premiile Oscar

  • 25 Ianuarie 2017 13:33
VIDEO | Australia a înregistrat în premieră 13 nominalizări la premiile Oscar

Anunțarea listei candidaților la premiile Oscar de către Academia americană de film, marți, a fost primită cu entuziasm în Australia, care a înregistrat în premieră nu mai puțin de 13 nominalizări, transmite Agerpres.

"Lion" și "Hacksaw Ridge" au devenit primele două filme australiene nominalizate în aceeași an la categoria cel mai bun film, iar "Tanna", turnat în arhipelagul Vanuatu, este primul film din Australia nominalizat vreodată la categoria cel mai bun film străin.

Bentley Dean, producător al filmului "Tanna" pe care l-a și regizat împreună cu Martin Butler, a declarat pentru Hollywood Reporter că este nerăbdător să prezinte Hollywoodului populația din Yakel, a cărui poveste o relatează.

"A durat puțin să le explic semnificația unei nominalizări la Oscar sătenilor din Yakel, dar sunt extrem de mândri și abia așteaptă să calce pe covorul roșu pentru ceremonia de premiere"", a spus Dean.

Greig Fraser, originar din Melbourne, nominalizat în premieră pentru cea mai bună imagine pentru "Lion", și-a exprimat aprecierea pentru regizorul Garth Davis și echipa sa.

"Este o onoare atât de incredibilă să fiu nominalizat pentru un film atât de special ca 'Lion'. Liderul nostru foarte talentat Garth Davis a fost foarte important în realizarea de către echipă și întreaga distribuție a ceva ce nu am mai făcut până acum", a declarat Fraser.

"Să poți crea un film în două culturi atât de diverse ca Australia și India și să mă cufund în amândouă a fost o mare plăcere. Succesul aparține echipei mele din ambele țări", a adăugat el.

Graeme Mason, CEO al agenției Screen Australia, care a ajutat la finanțarea "Lion" și "Tanna", a declarat că nominalizările reprezintă "un moment care trebuie savurat de întreaga industrie de film din Australia". "Este cu adevărat remarcabil să ai două filme nominalizate la categoria cel mai bun film, iar echipele care au lucrat la 'Lion' și 'Hacksaw Ridge' sunt recompensate pe merit pentru poveștile captivante pe care le-au spus cu atâta îndemânare", a adăugat el.

"De asemenea, este ceva extraordinar ca o țară vorbitoare de limba engleză să poată face un film demn de o nominalizare la Oscarul pentru cel mai bun film străin și sunt foarte mândru de echipa de creație a 'Tanna'", a spus Mason.

"'Hacksaw Ridge', 'Lion' și 'Tanna' demonstrează faptul că industria australiană de film este una globală, precum și diversitatea poveștilor pe care le spunem. Industria noastră este acum una de trei miliarde de dolari australieni pe an, asigură locuri de muncă pentru 25.000 de oameni și aduce 725 de milioane de dolari australieni din turism. Este un lucru pentru care orice australian poate fi mândru", a mai afirmat Graeme Mason.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău