VIDEO | Armata ucraineană a descoperit un adevărat cimitir de vehicule militare rusești. Armata rusă a înregistrat pierderi grele

  • 24 Noiembrie 2022 09:43
VIDEO | Armata ucraineană a descoperit un adevărat cimitir de vehicule militare rusești. Armata rusă a înregistrat pierderi grele

O dronă ucraineană, care a zburat pe teritoriul Rusiei, a descoperit un „cimitir” de echipamente militare rusești în regiunea Belgorod, la aproximativ 7 km distanță de granița cu Ucraina. Pe rețele de socializare a fost publicat ieri un material video mai puțin obișnuit, care arată un adevărat cimitir de echipamente militare rusești în orașul Biriuch din regiunea rusă Belgorod. Acestea nu sunt imagini surprinse din satelit, ci sunt parte dintr-un material video de la o cameră montată pe o dronă. Cu toate acestea, pentru a face o astfel de înregistrare, o dronă ucraineană a trebui să survoleze teritoriul Rusiei de la granița cu Ucraina, scrie defenseromania.ro.

Imaginile au fost surprinse cu ajutorul unei drone de recunoaștere Leleka-100 care a reușit să intre în spațiul aerian de deasupra teritoriul Rusiei, în apropiere de punctul de control rusesc din Verigovka, potrivit publicației ucrainene Military.

Imagini ale bazei de echipamente rusești, care au fost realizate pe 11 septembrie, au fost publicate pe canalul YouTube „Unitatea Forțelor Terestre” a armatei ucrainene.

Baza este situată în regiunea Belgorod din orașul Biryuch care se află la 7 kilometri de granița cu regiunea ucraineană Harkov.

După cum se poate observa în imagini, periferia orașului Biryuch a devenit un mare "cimitir" de vehicule blindate care nu mai pot fi restaurate.

Baza servește, de asemenea, la repararea echipamentelor avariate - militarii ruși folosind probabil unele piese de la echipamentele distruse. Armata rusă se străduiește să repare miile de vehicule militare avariate în războiul sângeros purtat de Kremlin în Ucraina.

Potrivit celui mai recent raport a echipei de analiști militari ai blog-ului Oryx, Rusia a pierdut în Ucraina peste 8.000 de vehicule militare de diferite tipuri, inclusiv 1505 tancuri și 1757 de vehicule de luptă pentru infanterie.

Este demn de remarcat faptul că acesta nu este primul "cimitir" descoperit de echipamente rusești. În luna aprilie a acestui an, dronele de recunoaștere ucrainene au zburat pe teritoriul Rusiei și au găsit un cimitir cu echipamente distruse ale armatei ruse lângă satul Holovchino, regiunea Belgorod. 

De asemenea, în Peninsulă Crimeea, aflată în prezent sub ocupație rusă, în apropiere de orașul Dzhankoy, rușii au creat un "cimitir" cu echipamente militare distruse.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:3,09 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău