VIDEO | Amendă și patru dosare pentru arborarea drapelului românesc. „Nu-i vorba de bani, dar când te obligă să-ți cer scuze pe Facebook pentru niște adevăruri...”

  • 01 August 2020 14:08
VIDEO | Amendă și patru dosare pentru arborarea drapelului românesc. „Nu-i vorba de bani, dar când te obligă să-ți cer scuze pe Facebook pentru niște adevăruri...”

Diana Crudu din Durlești, Chișinău, a fost amendată după ce a arborat la domiciliul ei drapelul românesc.

„ȚARA LUI KULIOK! Când se schimbă guvernarea polițiștii și judecătorii se fac de aceiași culoare cu cea a guvernării! Despre ședința de judecată nu am fost anunțați! Și ne-am pomenit cu înștiințarea de executare silită. Mă gândesc că așa ne trebuie, că suntem proști și aici la noi acasă fac legea mancurții”, a declarat ea, în comentariul care a însoțit mesajul video în care a descris situația.

„Fiecare român din România mănâncă un pic mai puțin ca să poată oferi burse studenților basarabeni, peste 5.000 de burse anual. Ficare român rupe de la el ca să poată trimite un ajutor medical. Aici, statul Republica Moldova, nu e stat, parodia Republica Moldova pentru simpla arborare a unui drape, pe lot privat, ne aplică o amendă de 1.500 de lei”, a declarat Diana Crudu.

Ea a mai arătat o încheiere judecătorească prin care este impisă la plata a 11.600 de lei, fiind patru dosare deschise în legătură cu arborarea drapelului românesc, iar cheltuielile cu acest proces de judecată ajunge la 40.000 de lei. „Nu-i vorba de bani, credeți-mă, dar când te obligă instanța să-ți cer scuze pe Facebook pentru niște adevăruri... Asta deranjează cel mai tare”, a afirmat Diana Crudu. 

„Uitați-vă cât de costă să fii la Chișinău român adevărat”, a mai spus ea.

Amintim că, Diana Crudu a fost forțată să dea jos drapelul României pe care îl arborase în curtea sa, în decembrie 2018, în anul Centenarului. Diana Crudu spunea atunci că a înălțat tricolorul în semn de recunoștință față de poporul român, pentru ajutorul constant oferit Republicii Moldova.

Gestul ei nu a fost trecut cu vederea de fostul vice-ministru de Externe si Integrare Europeană de pe vreamea guvernării PCRM, Valeriu Ostalep, care susține că tânăra ar fi încălcat legea și a denunțat-o la poliție.

În semn de solidaritate, tatăl fetei și-a vopsit poarta de la casă în tricolor.

Diana Crudu spune că gestul ei reprezintă un semn de recunoștință față de statul român pentru bursa de studii de care a beneficiat opt ani.

Ostalep confirmă că nu este prima dată când cere poliției sancțiuni pentru cetățenii Republicii Moldova care arborează drapelul României.

Șeful sectorului de poliție Durlești, Iurie Feodorov, a declarat că ar fi înaintat un demers la Comisia Națională de Heraldică, pentru a se pronunța pe marginea acestui caz.

Disputa dintre Diana Crudu și Valeriu Ostalep nu se oprește aici. Tânără a postat pe o rețea socială un mesaj prin care și-a exprimat nemulțumirea și a anexat copia sesizării depuse la Poliție de fostul viceminstru. Valeriu Ostalep pretinde un prejudiciu moral în valoare de 10 mii de lei pentru că i-au fost publicate date cu caracter personal și consideră că a fost denigrat.

 

 

 
 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
2,74
Cer fragmentat
Umiditate:98 %
Vint:2,57 m/s
Wed
5
Thu
5
Fri
5
Sat
7
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău