VIDEO | Alți trei bănuiți și doi martori au fost identificați în dosarul dezordinilor în masă. Bărbați cu vârste cuprinse între 21 și 75 de ani, din Bălți și Sângerei

  • 27 Aprilie 14:34
VIDEO | Alți trei bănuiți și doi martori au fost identificați în dosarul dezordinilor în masă. Bărbați cu vârste cuprinse între 21 și 75 de ani, din Bălți și Sângerei

Procurorii PCCOCS, de comun cu ofițerii INI și DGUP au identificat alte cinci persoane în cadrul investigării pregătirii dezordinilor în masă în timpul protestului desfășurat la data de 12 martie curent, anunță Procuratura Generală.

Aceștia sunt bărbați cu vârste cuprinse între 21 și 75 de ani, din Bălți și Sângerei. Persoanele ar avea legătură cu cei șapte trimiși pe banca acuzaților de către procurorii PCCOCS, în aprilie 2023. Aceștia cooperează cu autoritatea de investigație, care le-a atribuit statut de martor pentru două persoane și statut de bănuit pentru trei persoane. 

Statutul procesual-penal le-a fost acordat urmare a perchezițiilor desfășurate joi, cu sprijinul angajaților „Fulger.” Acțiunile au fost desfășurate în cadrul cauzei penale pornite la finele lunii septembrie a anului 2022, pornite de procurorii PCCOCS. Printre obiectele relevante cauzei, la percheziții au fost ridicate cuțite de diferite modele, un pistol pneumatic, înscrisuri de ciornă, precum și mijloace bănești în MDL și EUR. 

Oamenii legii continuă investigațiile, inclusiv în vederea stabilirii altor persoane în cadrul grupului criminal organizat cercetat, timp în care persoanele vizate beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:39 %
Vint:6,17 m/s
Mon
17
Tue
18
Wed
19
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău