VIDEO | Alexandr Lukașenko a donat tehnică agricolă R.Moldova și a semănat porumb

  • 19 Aprilie 2018 14:22
VIDEO | Alexandr Lukașenko a donat tehnică agricolă R.Moldova și a semănat porumb

În această dimineață, Alexandr Lukașenko a donat un lot de tehnică agricolă Republicii Moldova și a semănat porumb, împreună cu președintele Igor Dodon, pe un teren al Institutului de Fitotehnie "Porumbeni".

Republica Belarus a donat cinci tractoare și două autospeciale pentru șapte localități din  Republica Moldova. Acestea urmează să ajungă săptămâna viitoare în cinci sate, în două orașe, iar o unitate de transport va ajunge în UTA Găgăuzia. Despre aceasta a anunțat președintele Igor Dodon, în cadrul vizitei sale comune cu omologul său Belarus, Alexandr Lukașenko, la Institutul de Fitotehnie „Porumbeni” din raionul Criuleni.

Tot astăzi, Alexandr Lukașenko a avut astăzi o întrevedere cu premierul Pavel Filip. Aceasta a fost urmată de ședința în format lărgit a delegațiilor Republicii Moldova și Republicii Belarus. Astfel, Alexandr Lukașenko și Pavel Filip au anunțat că în Republica Moldova ar putea fi asamblate autobuze belaruse, inclusiv pentru export în Uniunea Europeană. au anunțat astăzi premierul Pavel Filip și președintele Belarusului, Alexandr Lukașenko, aflat în vizită în Republica Moldova.

Totodată, cei doi oficiali au discutat și despre posibilitatea deschiderii unei rute aeriene Chișinău-Minsk, a unei linii de producere a medicamentelor belaruse în Republica Moldova, dar și a unui complex de producere a lactatelor.

În același timp, Alexandr Lukașenko a anunțat intenția țării sale de a extinde cantitatea și asortimentul de producție vinicolă moldovenească care va fi  îmbuteliată în Belarus.

Alexandr Lukașenko se află într-o vizită oficială în Republica Moldova, la invitația lui Igor Dodon. Ieri, cei doi oficiali au avut o întrevedere bilaterală. În contextul vizitei, urmează să fie semnate un șir de documente bilaterale în domenii de interes reciproc, între care sectorul educației, științei, justiției, energetic și social.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:62 %
Vint:1,54 m/s
Thu
17
Fri
18
Sat
15
Sun
15
Mon
18
Arhivă Radio Chișinău