VIDEO | Afaceri ilegale cu țigări și alcool etilic, deconspirate de ofițerii de investigație

  • 30 Mai 20:02
VIDEO | Afaceri ilegale cu țigări și alcool etilic, deconspirate de ofițerii de investigație

Ofițerii Direcției investigații „Sud” a INI au documentat mai bine de o lună activitatea mai multor agenți economici, dar și persoane fizice, suspectate de acțiuni ilegale cu alcool etilic și țigări. În urma investigațiilor demarate, s-a stabilit că în regiunea de sud a țării mai multe persoane, repartizând rolurile (cărăuși și vânzători), au pus la cale activitatea de comercializare ilegală a produselor de tutungerie și alcool etilic, se arată într-un comunicat emis de Poliție.

În afacerile ilegale ar fi implicate mai mult de 10 persoane, cu vârste cuprinse între 29 și 56 ani din Cahul, Vulcănești, Ciadîr – Lunga, Comrat, Cimișlia și alte localități. Aceștia ocupă funcții de conducere și execuție în cadrul unor companii din sudul țării și au organizat activitatea ilicită de punere în circulație a produselor de tutungerie și alcool etilic.

Produsele comercializate erau contrafăcute clandestin de alte entități comerciale din țară și comercializate în magazinele din sudul țării și alte puncte de desfacere.

Astfel, în perioada lunilor aprilie – mai au fost efectuate 10 percheziții la domiciliile suspecților și sediile companiilor implicate, de unde au fost ridicate 10 000 de pachete de țigări fără acte de proveniență, o tonă de alcool etilic păstrat în cisterne și butoaie, mai multe sticle din plastic destinate îmbutelierii produselor alcoolice păstrate în condiții anti-sanitare, înscrisuri de ciornă, mijloace financiare necontabilizate, dar și utilaje electronice de stocare a informațiilor.

Valoarea mărfurilor se estimează la jumătate de milion de lei.

Produsele au fost ridicate și remise expertizei.

Poliția continuă cercetările pentru identificarea tuturor persoanelor implicate și locurilor clandestine de păstrare și comercializare ilegală a produselor alcoolice și de tutun.

În context, Poliția recomandă cetățenilor să achiziționeze mărfuri doar din locuri autorizate, pentru a nu-și pune în pericol sănătatea și viața.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
30,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:2,06 m/s
Thu
23
Fri
25
Sat
25
Sun
26
Mon
27
Arhivă Radio Chișinău