Victor Parlicov întreprinde o vizită oficială la București

  • 23 Iulie 08:13
Victor Parlicov întreprinde o vizită oficială la București

Ministrul Energiei, Victor Parlicov, întreprinde o vizită de lucru la București,  unde va participa la cea de-a 5-a reuniune a Parteneriatului Transatlantic pentru Cooperare în domeniul energiei și climei (P-TECC).

Evenimentul reunește, astăzi și mâine (23-24 iulie), lideri din sectorul public și privat din Europa și SUA, pentru a discuta despre măsurile de consolidare a securității energetice regionale și strategiile de sprijinire a reconstrucției sectorului energetic al Ucrainei.

Ministrul Victor Parlicov va vorbi despre provocările și diversificarea resurselor energetice, în cadrul unui panel de discuții privind „Propulsarea tranziției energetice, prin valorificarea resurselor și extinderea investițiilor”.

De asemenea, ministrul Parlicov va discuta despre oportunitățile firmelor americane de a intra pe piața energetică din Moldova cu subsecretara Departamentului de Comerț al SUA, Marisa Lago. În cadrul întrevederii cu directoarea executivă adjunctă a Agenției Internaționale pentru Energie (IEA), Mary Burce Warlick, vor fi abordate posibilitățile de intensificare a cooperării pentru un viitor energetic mai diversificat, curat și durabil, informează un comunicat al Ministerului Energiei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Sun
21
Mon
21
Tue
22
Wed
21
Thu
21
Arhivă Radio Chișinău