Victor Parlicov: Bătălia pentru securitatea energetică noi, în mare parte, am câștigat-o

  • 16 Iulie 2023 12:30
Victor Parlicov: Bătălia pentru securitatea energetică noi, în mare parte, am câștigat-o

Republica Moldova a trecut de cea mai dificilă perioadă care viza securitatea sa energetică, precum și de cele mai înalte prețuri, a declarat ministrul Energiei, Victor Parlicov, invitat în cadrul podcastulului ZdCe de la Ziarul de Gardă.

Ministrul s-a arătat încrezător că tarifele pentru consumatori, la resursele energetice, nu vor mai crește în acest an și că ar exista premise chiar să mai scadă, dar că nu poate promite acest lucru în mod sigur, scrie Ziarul de Gardă

Victor Parlicov a mai spus că în prezent sunt achiziționate volume de gaze la prețuri avantajoase, pentru a putea fi utilizate în următorul sezon rece. Acestea vor fi consumate pentru nevoile energetice ale malului drept al Nistrului, iar cei de pe malul stâng vor continua să consume gaze rusești.

Ministrul s-a referit și la auditul datoriei malului drept față de Gazprom, efectuat de două companii străine, ale cărui rezultate nu au fost făcute publice deocamdată.

„Urmează să luăm o decizie în baza concluziilor acestui audit cum abordăm mai departe situația cu Gazprom. (…) Există și bani care au fost utilizați irațional de întreprindere”, a menționat Parlicov.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Românii de pretutindeni
Meteo Chișinău
17,18
Cer senin
Umiditate:50 %
Vint:1,54 m/s
Sun
12
Mon
10
Tue
9
Wed
11
Thu
13
Arhivă Radio Chișinău