Victor Gaiciuc a reacționat la moțiunea depusă de deputații blocului ACUM împotriva sa, acuzându-i de manipulare și de faptul că dezbină țara

  • 02 Decembrie 2019 15:13
Victor Gaiciuc a reacționat la moțiunea depusă de deputații blocului ACUM împotriva sa, acuzându-i de manipulare și de faptul că dezbină țara

Folosind manipulator un pasaj din discurs, deputații demagogi din blocul ACUM dezbină țara și se dau în spectacol în Parlament. Despre aceasta a scris pe pagina sa de facebook ministrul Apărării, Victor Gaiciuc, răspunzând la inițiativa blocului de a înainta moțiune simplă împotriva lui.

Potrivit agenției INFOTAG, el consideră că aceasta este o consecință a "crizei de idei în care se află ei".

Ministrul a amintit că a ținut un discurs la conferința științifică națională "Biserica ortodoxă din Moldova și statul. Credință și cunoaștere", organizată de Academia de Științe a Republicii Moldova încă în 2016.

"Însă, în mod intenționat, autorii moțiunii au furnizat doar un pasaj din acel discurs, încercând să manipuleze opinia publică, să inducă în eroare societatea prin scoaterea din context a ideilor pe care le-am expus în cadrul conferinței respective", a remarcat Gaiciuc, care a menționat că "nu le va răspunde acestor demagogi, pentru că ei nu răspunsuri caută".

Potrivit lui, în luarea sa de cuvânt, el a vorbit despre "forța spiritului unei armate".

"Am vorbit audienței despre forța spiritului unei armate, despre faptul că motivația cu care militarii își îndeplinesc misiunile este mai puternică uneori decât dotarea tehnică pe care o au. În acest context am dat și exemplul unor armate mici ca număr, poate nu foarte dotate tehnic, dar a căror motivație în luptă a fost foarte mare. Aici a fost și o referire la Donbas, pe lângă alte exemple, fără a da calificative de un fel sau altul", a subliniat el, menționând că, în calitate de "cetățean, militar în rezervă și ministru al Apărării, a respectat și va respecta întotdeauna integritatea teritorială a Ucrainei".

Gaiciuc a scris că va face tot posibilul pentru a contribui la buna cooperare între Republica Moldova și Ucraina, pentru ca țările să contribuie la întărirea securității în regiune, în interesul cetățenilor.

"Armata Națională nu se va lăsa atrasă în astfel de show-uri politice, dar va continua să rămână doar în slujba cetățenilor săi. În timp ce deputații blocului ACUM muncesc din răsputeri să dezbine țara, noi vom munci să o întărim și să o apărăm", a evidențiat ministrul.

Menționăm că deputații blocului ACUM au depus o moțiune simplă în Parlament împotriva ministrului Apărării, invocând faptul că acesta a elogiat, într-un discurs public ținut anterior, rebelii separatiști proruși din Donbas și că a sfidat astfel integritatea teritorială a Ucrainei.

Autorii moțiunii nu au răspuns, deocamdată, la aceste acuzații.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,4
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău