Victor Gaiciuc a reacționat la moțiunea depusă de deputații blocului ACUM împotriva sa, acuzându-i de manipulare și de faptul că dezbină țara

  • 02 Decembrie 2019 15:13
Victor Gaiciuc a reacționat la moțiunea depusă de deputații blocului ACUM împotriva sa, acuzându-i de manipulare și de faptul că dezbină țara

Folosind manipulator un pasaj din discurs, deputaţii demagogi din blocul ACUM dezbină ţara şi se dau în spectacol în Parlament. Despre aceasta a scris pe pagina sa de facebook ministrul Apărării, Victor Gaiciuc, răspunzând la iniţiativa blocului de a înainta moţiune simplă împotriva lui.

Potrivit agenţiei INFOTAG, el consideră că aceasta este o consecinţă a "crizei de idei în care se află ei".

Ministrul a amintit că a ţinut un discurs la conferinţa ştiinţifică naţională "Biserica ortodoxă din Moldova şi statul. Credinţă şi cunoaştere", organizată de Academia de Ştiinţe a Republicii Moldova încă în 2016.

"Însă, în mod intenţionat, autorii moţiunii au furnizat doar un pasaj din acel discurs, încercând să manipuleze opinia publică, să inducă în eroare societatea prin scoaterea din context a ideilor pe care le-am expus în cadrul conferinţei respective", a remarcat Gaiciuc, care a menţionat că "nu le va răspunde acestor demagogi, pentru că ei nu răspunsuri caută".

Potrivit lui, în luarea sa de cuvânt, el a vorbit despre "forţa spiritului unei armate".

"Am vorbit audienţei despre forţa spiritului unei armate, despre faptul că motivaţia cu care militarii îşi îndeplinesc misiunile este mai puternică uneori decât dotarea tehnică pe care o au. În acest context am dat şi exemplul unor armate mici ca număr, poate nu foarte dotate tehnic, dar a căror motivaţie în luptă a fost foarte mare. Aici a fost şi o referire la Donbas, pe lângă alte exemple, fără a da calificative de un fel sau altul", a subliniat el, menţionând că, în calitate de "cetăţean, militar în rezervă şi ministru al Apărării, a respectat şi va respecta întotdeauna integritatea teritorială a Ucrainei".

Gaiciuc a scris că va face tot posibilul pentru a contribui la buna cooperare între Republica Moldova şi Ucraina, pentru ca ţările să contribuie la întărirea securităţii în regiune, în interesul cetăţenilor.

"Armata Naţională nu se va lăsa atrasă în astfel de show-uri politice, dar va continua să rămână doar în slujba cetăţenilor săi. În timp ce deputaţii blocului ACUM muncesc din răsputeri să dezbine ţara, noi vom munci să o întărim şi să o apărăm", a evidenţiat ministrul.

Menționăm că deputații blocului ACUM au depus o moțiune simplă în Parlament împotriva ministrului Apărării, invocând faptul că acesta a elogiat, într-un discurs public ținut anterior, rebelii separatiști proruși din Donbas și că a sfidat astfel integritatea teritorială a Ucrainei.

Autorii moțiunii nu au răspuns, deocamdată, la aceste acuzații.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chişinău
5 °C
cer fragmentat
Umiditate:85 %
Vint:10,3 m/s
Fri
5 °C
Sat
6 °C
Sun
6 °C
Mon
8 °C
Tue
12 °C

Curs oficial BNM 27 Februarie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.4362 0.0836
USD 17.8568 -0.0020
RON 4.0458 0.0206
UAH 0.7254 -0.0028
RUB 0.2727 -0.0005
Arhivă Radio Chișinău