Victor Chironda, viceprimar al Chișinăului

  • 20 Noiembrie 2019 12:20
Victor Chironda, viceprimar al Chișinăului

Victor Chironda a fost ales viceprimar al Chișinăului, în cadrul ședinței de la Primărie. Acesta a fost votat de 41 de consilieri. Victor Chironda a spus consilierilor că a acceptat funcția de viceprimar deoarece este oportunitate ca să realizeze proiectele de care este preocupat în ultimii șapte ani. Planificarea urbană este un domeniu de care este interesat și va fi preocupat în continuare, scrie IPN.

Chironda a candidat în acest an la funcția de primar al Capitalei din partea  platformei  „Forța Nouă”. Acesta și-a făcut studiile la Bruxelles, Viena, Copenhaga și Madrid.

Viceprimarii capitalei sunt aleși la propunerea primarului general prin decizii ale Consiliului municipal, adoptate cu votul majorității consilierilor aleși. În cazul în care proiectul de decizie privind alegerea în funcția de viceprimar este exclus de pe ordinea de zi la două ședințe consecutive sau nu întrunește numărul necesar de voturi la două ședințe consecutive, primarul general numește viceprimarul prin dispoziție, care se aduce la cunoștința Consiliului municipal.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:94 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău