Victor Chirilă, replică pentru ambasadorul Rusiei în România: Nu am avut niciodată un război civil în Republica Moldova, punct!

  • 14 Ianuarie 13:42
Victor Chirilă, replică pentru ambasadorul Rusiei în România: Nu am avut niciodată un război civil în Republica Moldova, punct!

Ambasadorul R. Moldova în România, Victor Chirilă, a venit cu o relică după ce pe pagina de Facebook a Ambasadei Rusiei în România a apărut un mesaj în care se afirmă că „În Republica Moldova Rusia a oprit războiul civil”.

„Nu am avut niciodată un război civil în Republica Moldova, punct! Cei care au îndoieli sunt rugați să consulte Hotărârea Curții Europene a Drepturilor Omului în cazul Ilașcu și alții v. Moldova și Rusia (cererea nr. 48787/99)”, a declarat ambasadorul pe pagina sa de Facebook. 

Menționăm că Ambasada SUA din România a venit cu un mesaj în contextul discuțiilor tensionate de la Bruxelles între NATO și Rusia provocate de acumularea agresivă de forțe militare rusești la frontiera cu Ucraina.

„Rusia a invadat Republica Moldova în 1991-1992 ... și nu a mai plecat. Rusia a invadat Georgia în 1991-1993 și apoi în 2008 ... și nu a mai plecat.

Rusia a invadat Ucraina în 2014 ... și nu a mai plecat. Vedeți un tipar aici? Cine este agresorul?”, se arată în mesajul postat pe pagina de Facebook a ambasadei SUA la București. 

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Un pământ și două ceruri cu Ana Bantoș
Meteo Chișinău
34,4
Cer senin
Umiditate:14 %
Vint:3,6 m/s
Thu
22
Fri
21
Sat
23
Sun
24
Mon
23
Arhivă Radio Chișinău