Victimele deportărilor, lipsite de facilitatea de a circula gratuit în transport public. Deputat de la București: „Josnică atitudine din partea socialiștilor lui Dodon”

  • 08 Februarie 16:41
Victimele deportărilor, lipsite de facilitatea de a circula gratuit în transport public. Deputat de la București: „Josnică atitudine din partea socialiștilor lui Dodon”

Deputatul de la București, Constantin Codreanu, președintele Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, se declară stupefiat de decizia Consiliului Municipal Chișinău de a le retrage deportaților din Republica Moldova facilitatea de a circula gratuit în transportul public.

”Am rămas stupefiat să aflu că s-a votat, ieri, în Consiliul Municipal Chișinău, să li se retragă acestor oameni o facilitate elementară - transportul gratuit. Josnică atitudine din partea socialiștilor lui Dodon. Voi solicita Primăriei București să condiționeze orice tip de ajutor de respectul elementar pentru acești oameni de care suntem obligați să avem grijă”, a notat deputatul pe pagina sa de Facebook.

El a organizat audiențe la Biroul său parlamentar de la Chișinău, în cadrul cărora a discutat despre statutul deportaților basarabeni, ”pe care statul român nu îi recunoaște”, potrivit lui Constantin Codreanu.

”Am elaborat și depus un proiect de lege în acest sens. Iarăși, e semn de lașitate și lipsă de trăire națională pentru decidenții politici care nu înțeleg drama unor oameni ale căror destine au cunoscut o turnură tragică. Sunt convins că vom identifica o soluție în acest sens alături de conducerea Asociației Foștilor Deținuți Politici din România”, a conchis președintele Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, din Parlamentul României.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chişinău
9 °C
cer senin
Umiditate:14 %
Vint:3,1 m/s
Thu
5 °C
Fri
7 °C
Sat
10 °C
Sun
8 °C
Mon
5 °C

Curs oficial BNM 01 Aprilie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.9619 -0.1533
USD 18.2258 0.0549
RON 4.1351 -0.0307
UAH 0.6569 0.0096
RUB 0.2334 0.0059
Arhivă Radio Chișinău