Vicpreședintele Venezuelei, în vizită în Rusia. A anunțat că va muta sediul din Europa al companiei petroliere PDSVA de la Lisabona la Moscova

  • 01 Martie 2019 14:43
Vicpreședintele Venezuelei, în vizită în Rusia. A anunțat că va muta sediul din Europa al companiei petroliere PDSVA de la Lisabona la Moscova

Vicepreședintele Venezuelei, Delcy Rodriguez, a avut o serie de întâlniri la Moscova, pentru a se asigura de sprijinul Rusiei pentru guvernul președintelui Nicolas Maduro, scrie RADOR.

Delcy Rodriguez a declarat cu aceast ocazie că Venezuela va muta sediul din Europa al companiei sale petroliere PDSVA de la Lisabona la Moscova.

"Este un mod de a ne întări cooperarea. Și vom ști, totodată, ce se întâmplă cu bunurile Petroleos de Venezuela, aflate atât în SUA, cât și în alte state intolerante, care încearcă să deposedeze Venezuela de bunurile sale și de resursele sale financiare sau, în cazul specific al guvernului britanic, care au decis să confiște aurul Venezuelei prin intermediul Băncii Angliei".

Președintele venezuelean Nicolas Maduro a amenințat la sfârșitul lunii ianuarie că va da în judecată SUA, după ce Washingtonul a anunțat noi sancțiuni împotriva grupului petrolier venezuelean PDVSA, acuzându-l că este 'un vehicul al corupției', informează AFP.

'Am dat instrucțiuni precise președintelui PDVSA pentru a angaja acțiuni politice, legale în tribunalele americane și din lume pentru a apăra proprietatea și bogăția Citgo', filiala rafinăriei PDVSA în Statele Unite, a declarat Maduro la televiziunea de stat, potrivit Agerpres.

SUA au anunțat sancțiuni împotriva companiei petroliere naționale venezuelene, chemând armata să accepte un transfer pașnic al puterii către opozantul Juan Guaido, notează France Presse.

Astfel, Trezoreria americană a anunțat noi sancțiuni care interzic PDVSA să facă comerț cu entități americane și i-a înghețat activele în străinătate pentru a împiedica 'deturnarea mai multor resurse' de către Nicolas Maduro.

Rafinăriile Citgo pot continua să funcționeze, tranzacțiile financiare trecând printr-un cont blocat, a precizat atunci secretarul american al Trezoreriei, Steven Mnuchin.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
10,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău