Vicepreședintele PDM, despre o coaliție cu PSRM: Suntem flexibili, nu vrem anticipate, dar pregătiți pentru alegeri

  • 01 Iunie 2019 10:17
Vicepreședintele PDM, despre o coaliție cu PSRM: Suntem flexibili, nu vrem anticipate, dar pregătiți pentru alegeri

Vicepreședintele Partidului Democrat Vladimir Cebotari spune că formațiunea pe care o reprezintă nu vrea alegeri parlamentare anticipate pentru că aceasta ar fi și dorința oamenilor. El afirmă chiar că ar fi o greșeală ca Republica Moldova să fie aruncată în anticipate. De aceea, PDM ar fi înaintat o propunere socialiștilor de a forma o coaliție de guvernare.

Politicianul a declarat, într-o emisiune la Publika TV, că PDM este flexibil în aceste negocieri și că democrații nu s-ar ține de fotolii, transmite IPN.

„Pentru ca în țară să continue acele proiecte bune începute, pentru ca să apară noi proiecte, pentru ca oamenii să capete încredere în instituțiile statului și într-un viitor mai bun acasă, pentru ca să creadă că pot avea salarii și pensii mai bune, alegerile anticipate nu trebuie să se producă pentru că anticipatele înseamnă o altă incertitudine pe o altă perioadă de timp. Aceasta înseamnă că mai puțini bani vin în economie, mai puține competențe și pârghii avem să stimulăm ca să se dezvolte lucrurile spre bine în țara noastră”, a afirmat politicianul.

„Totodată, PDM este pregătit de anticipate”. Vladimir Cebotari spune că în cazul în care va avea loc un scrutin electoral anul curent, Partidul Democrat va avea rezultate mult mai bune decât a obținut în februarie.

„Suntem gata să găsim numitor comun și puncte care ne fac să construim împreună viitorul acestei țări, cu cei care doresc să o construim și nu doresc să mergem iar într-o perioadă de incertitudini sau instabilități”, spune politicianul.

Despre propunerea făcută de PDM Partidului Socialiștilor, Vladimir Cebotari spune că formațiunea pe care o reprezintă își dorește stabilitate, dar nu cu orice preț.

„Sunt anumite reguli și anumite linii roșii despre care noi astăzi nu putem să vorbim. Ele de aceea și sunt linii roșii pentru că trebuie să rămână în negocieri și noi trebuie să fim cât mai departe de acestea. Dar sunt unele linii roșii pe care nu le vom trece. Noi suntem flexibili și nu ne ținem de fotolii”, a declarat vicepreședintele PDM.

Despre vectorul de dezvoltare al Republicii Moldova în cazul unei coaliții cu Partidul Socialiștilor, Vladimir Cebotari spune că este optimist că socialiștii înțeleg că țara nu poate fi întoarsă din cursul de dezvoltare europeană.

Totodată, politicianul spune că PDM vrea să aibă relații și schimburi economice bune cu Federația Rusă.

„Dacă o astfel de coaliție ar face ca acest dialog să fie mai bun, de ce nu?! Înseamnă că toată țara va avea de câștigat. Noi am spus că modelul european este cel mai bun pentru dezvoltarea Republicii Moldova. Așa și este și eu cred că și socialiștii sunt de acord cu acest lucru”, a spus el.

Despre vizitele la Chișinău ale celor trei oficiali străini din Uniunea Europeană, Federația Rusă și Statelor Unite ale Americii Vladimir Cebotari spune că se exagerează că aceștia vor putea intermedia formarea unei coaliții.

Potrivit lui Cebotari , acești oficiali străini vin în vizite de lucru și se vor întâlni, cum este și normal, cu reprezentanții forțelor politice din țară.

Partidul Democrat a lansat vineri, 31 mai, o invitație către Partidul Socialiștilor pentru o discuție, astfel încât să vadă dacă poate fi găsită o formulă de colaborare parlamentară, care să aibă la bază așteptările și prioritățile cetățenilor. Socialiștii urmează să vină cu un răspuns la invitația primită.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chişinău
-0,26 °C
câțiva nori
Umiditate:79 %
Vint:1 m/s
Sat
10 °C
Sun
9 °C
Mon
7 °C
Tue
8 °C
Wed
12 °C

Curs oficial BNM 03 Aprilie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 20.1217 0.0524
USD 18.4281 0.0892
RON 4.1664 0.0095
UAH 0.6689 0.0065
RUB 0.2348 0.0020
Arhivă Radio Chișinău