Vicepremierului pentru reintegrare a avut o vizită de lucru în raionul Anenii Noi

  • 24 Martie 2023 09:08
Vicepremierului pentru reintegrare a avut o vizită de lucru în raionul Anenii Noi

Vicepremierul pentru reintegrare Oleg Serebrian însoțit de deputatul Ana Oglindă, reprezentanții Oficiului teritorial al Cancelariei de Stat și ai Biroului politici de reintegrare au efectuat, joi, 23 martie, o vizită de lucru în raionul Anenii Noi, anunță Biroul Politici de reintegrare.

Discuțiile purtate cu reprezentanții Consiliului raional au fost axate pe un șir de subiecte, printre care, reabilitarea porțiunilor de drum dintre localitățile aflate în perimetrul Zonei de Securitate, absorbția investițiilor și implementarea proiectelor orientate spre dezvoltarea comunitară.

În scuarul din fața edificiului Consiliului raional, vicepremierul a avut un dialog cu veteranii conflictului militar de pe Nistru. În context, s-a menționat că problemele enunțate de veterani vor fi aduse la cunoștința autorităților de resort, în vederea identificării potențialelor modalități de depășire a acestora.

Conform agendei planificate, Oleg Serebrian s-a deplasat în satele Speia și Telița.

Vicepremierul s-a documentat la fața locului cu realizările proiectelor implementate prin intermediul Programului activităților de reintegrare a țării, inclusiv grădinița de copii ,,Scufița Roșie” din com. Speia, și Instituția publică gimnaziul-grădiniță din com. Telița.

Reprezentanții administrației publice locale și-au exprimat speranța, că problemele de nivel local vor rămâne și în continuare în vizorul Guvernului Republicii Moldova. La rândul său, vicepremierul a încurajat autoritățile locale să vină cu noi inițiative, să acceseze mai multe fonduri din programe europene și internaționale menite să îmbunătățească infrastructura și condițiile de muncă și de trai ale cetățenilor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:65 %
Vint:1,03 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Mon
14
Arhivă Radio Chișinău