Vicepremierul României Raluca Turcan: Prin alegerea Maiei Sandu, R.Moldova face un pas mare spre Europa

  • 16 Noiembrie 2020 14:53
Vicepremierul României Raluca Turcan: Prin alegerea Maiei Sandu, R.Moldova face un pas mare spre Europa

Vicepremierul României Raluca Turcan afirmă că Republica Moldova face un "pas mare" spre Europa prin alegerea Maiei Sandu președinte al acestei țări și subliniază că România va sprijini în continuare autoritățile de la Chișinău.

"Mă bucur enorm pentru cetățenii Republicii Moldova care au ales prima femeie președinte din istoria țării. Astfel, Moldova face un pas mare spre Europa, vine mai aproape de România și de valorile democratice. Este un semnal clar dat clasei politice că Moldova dorește respectarea statului de drept, democrație și valori europene. Maia Sandu poate face schimbarea pe care cetățenii Republicii Moldova o căutau prin țări străine, nevoiți fiind să muncească și să îndure umilințe numai de ei știute. România va sprijini în continuare autoritățile de la Chișinău prin proiecte concrete și prin europarlamentarii români la Bruxelles pentru a aduce cât mai repede Republica Moldova acolo unde îi este locul - în Europa. Țările noastre au atât de mult de oferit și de primit, iar acum avem, și de o parte și de alta a Prutului, contextul pentru un viitor construit pe valori europene, un viitor care să-i aducă acasă pe cât mai mulți dintre cei plecați în străinătate", afirmă Vicepremierul României Raluca Turcan într-o declarație de presă transmisă, luni, AGERPRES.

Comisia Electorală Centrală (CEC) a finalizat, luni dimineață, centralizarea proceselor verbale din toate cele 2.143 de secții de votare constituite atât pe teritoriul Republicii Moldova, cât și în străinătate, iar datele cumulate indică un succes al Maiei Sandu cu 57,75% din totalul voturilor valabil exprimate.

Potrivit CEC, în turul al doilea al alegerilor prezidențiale s-au prezentat la urne 1.650.131 alegători, iar dintre aceștia 1.633.625 au avut voturile valabil exprimate.

Maia Sandu a întrunit 943.486 (57,75%) din totalul celor 1.633.625 voturi valabile exprimate, în timp ce contracandidatul său, Igor Dodon, a înregistrat 690.139 voturi (42,25%).

Datele comunicate de CEC sunt preliminarii, ele urmând a fi validate după transmiterea către autoritatea electorală a buletinelor de vot și a proceselor-verbale în original.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău