Vicepremierul pentru reintegrare se află în vizita de lucru la Tbilisi

  • 31 Ianuarie 08:42
Vicepremierul pentru reintegrare se află în vizita de lucru la Tbilisi

Luni, 30 ianuarie 2023, Vicepremierul pentru reintegrare Oleg Serebrian, aflat în vizita de lucru la Tbilisi, a avut o întrevedere cu dna Tea Akhvlediani, Ministrul de stat al Georgiei pentru reconciliere și egalitate civică, cu dl Zurab Azarashvili, Ministrul persoanelor intern-strămutate din teritoriile ocupate, muncii, sănătății si afacerilor sociale al Georgiei și cu dl Tibor Kozma, șef al Misiunii de monitorizare a Uniunii Europene în Georgia.

Discuțiile cu oficialii de la Tbilisi s-au axat pe relațiile de cooperare în plan bilateral, agenda de reforme implementate de autoritățile de la Chișinău și Tbilisi, fiind trecute în revistă eforturile susținute ale Republicii Moldova în vederea reglementării conflictului transnistrean pe cale pașnică și alte aspecte de interes reciproc.

O atenție specială a fost acordată contextului regional de securitate și managementului riscurilor și vulnerabilităților curente, cu precădere legate de războiul din Ucraina și măsurile de sprijin acordate refugiaților ucraineni, precum și necesitatea de a continua dialogul interinstituțional pe aspecte ce țin de reglementarea pașnică și durabilă a conflictelor de pe teritoriile Republicii Moldova și Georgiei.

Delegația moldovenească condusă de Vicepremierul Oleg Serebrian, a efectuat o vizită în localitate Odzisi, în proximitatea „Liniei de Contact” cu teritoriile ocupate/necontrolate de Tbilisi și familiarizarea îndeaproape cu activitatea Misiunii civile de monitorizare a Uniunii Europene în Georgia și alte bune practici în domeniu.

Chișinăul s-a arătat interesat și de procesul gestionării problemei persoanelor intern-strămutate din teritoriile ocupate/necontrolate ale Georgiei, practicile de acomodare, politicile sociale/programele de sprijin aplicate de Guvern față de aceștia.

Părțile au convenit să continue interacțiunea activă, cu realizarea schimbului de bune practici în domeniul politicilor de reintegrare a teritoriilor necontrolate și identificarea modalităților de sprijin reciproc în această privință.

Vizita Vicepremierului Serebrian la Tbilisi are loc la invitația doamnei Tea Akhvlediani, Ministrul de stat al Georgiei pentru reconciliere și egalitate civică și se desfășoară în perioada 30-31 ianuarie curent. Din componența delegației de la Chișinău fac parte și Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene Ruslan Bolbocean și Șeful adjunct al Biroului politici de reintegrare Eugen Cara.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
2,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,54 m/s
Sun
10
Mon
9
Tue
4
Wed
3
Thu
5
Arhivă Radio Chișinău