Vicepremierul pentru Reintegrare, despre diferendul transnistrean: Bruxelles a fost foarte explicit, R. Moldova va ajunge în UE indiferent dacă acest dosar va fi rezolvat sau nu

  • 21 Decembrie 2023 19:09
Vicepremierul pentru Reintegrare, despre diferendul transnistrean: Bruxelles a fost foarte explicit, R. Moldova va ajunge în UE indiferent dacă acest dosar va fi rezolvat sau nu

Bruxelles a fost foarte explicit, R. Moldova va ajunge în Uniunea Europeană indiferent dacă diferendul transnistrean va fi rezolvat sau nu, a declarat vicepremierul pentru Reintegrare, Oleg Serebrian, în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova.

Înaltul oficial a precizat că totuși, autoritățile de la Chișinău trebuie să facă tot posibilul „ca să ajungem în UE fără probleme” și să soluționăm conflictul înghețat al R. Moldova.

„Bruxelles a fost foarte explicit dacă ne referim la mesajul Josep Borrell, nu a fost singurul care a spus acest lucru. Asta ne încurajează. Părerea mea, și este o părere împărtășită de colegii mei din guvern, sau din fracțiunea care a dat votul de încredere acestui guvern este că acest mesaj foarte pozitiv care vine de la Bruxelles și care este un semnal pentru cei care vor să împiedice integrarea R. Moldova în Uniunea Europeană, cu dosarul transnistrean, zicând că: dacă aveți acest dosar nerezolvat nu veți ajunge niciodată în UE. Iată că mesajul Bruxellului este că nu, R. Moldova va ajunge la Bruxelles, indiferent dacă acest dosar va fi rezolvat sau nu”, a declarat în platoul TVR Moldova, Oleg Serebrian. 

Vicepremierul pentru Reintegrare a specificat totuși că guvernarea va face tot posibilul pentru a înregistra progrese în ceea ce privește soluționarea dosarul transnistrean.

„Totuși părerea mea este că trebuie să facem tot posibilul ca să ajungem în UE fără probleme. Este de datoria noastră să facem acest lucru. Să grăbim acest proces, cel puțin să creeăm premise pentru soluționarea acestui conflict și să demonstrăm niște succese. Atunci când va veni momentul să devenim stat membru al Uniunii Europene, preferabil ar fi ca regiunea să fie integrată sau să fie o perspectivă foarte clară”, a punctat Oleg Serebrian. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Un pământ și două ceruri cu Ana Bantoș
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
19
Wed
13
Thu
12
Fri
10
Arhivă Radio Chișinău