Vicepremierul pentru reintegrare a discutat cu Ambasadorul Marii Britanii

  • 09 Iunie 19:21
Vicepremierul pentru reintegrare a discutat cu Ambasadorul Marii Britanii

Viceprim-ministrul în exercițiu pentru reintegrare Olga Cebotari l-a primit pe Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord în Republica Moldova, Steven Fisher, transmite MOLDPRES cu referire la Biroul politici de reintegrare.

Dialogul a fost centrat pe schimbul de opinii referitor la etapa actuală în procesul de negocieri privind reglementarea transnistreană și perspectivele consolidării relațiilor bilaterale, fiind trecute în revistă atât acțiunile ce urmează a fi desfășurate, cât și domeniile cu potențial ridicat de conlucrare, scrie sursa citată.

Oficialii au menționat relația foarte bună dintre cele două țări și tendința de dezvoltare a cooperării moldo-britanice în cadrul proiectelor de asistență privind măsurile de consolidare a încrederii pe ambele maluri ale Nistrului.

În context, vicepremierul a reiterat atenția deosebită pe care autoritățile o acordă salvgardării drepturilor cetățenilor pe întreg teritoriul Republicii Moldova.

Totodată, Olga Cebotari a reiterat interesul Chișinăului în reglementarea pașnică și durabilă a dosarului transnistrean și necesitatea menținerii unui dialog permanent și constructiv în toate formatele de negocieri agreate, în vederea găsirii unor soluții viabile la problemele curente.

Ambele părți și-au reafirmat atașamentul față de același set de idei și valori comune și și-au exprimat voința de a aprofunda parteneriatul printr-un dialog deschis susținut în plan bilateral și european.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
-0,36
Ceață
Umiditate:98 %
Vint:0,45 m/s
Mon
8
Tue
7
Wed
4
Thu
3
Fri
9

Curs oficial BNM 29 Noiembrie 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 20.0067 0.1206
USD 17.7357 0.0096
RON 4.0421 0.0244
UAH 0.6543 -0.0016
RUB 0.2348 -0.0026
Arhivă Radio Chișinău