Vicepremierul pentru reintegrare a avut o întrevedere cu șeful Delegației UE

  • 11 August 2021 12:15
Vicepremierul pentru reintegrare a avut o întrevedere cu șeful Delegației UE

Viceprim-ministrul pentru reintegrare, Vlad Kulminski, s-a întâlnit, pe 9 august, cu șeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, ambasadorul Peter Michalko. Dialogul s-a concentrat pe prioritățile Guvernului în promovarea politicilor de reintegrare a țării, potrivit unui comunicat al Biroului politici de reintegrare, difuzat astăzi, 11 august.

Astfel, în cadrul întrevederii, au fost abordate proiectele de consolidare a încrederii între locuitorii de pe ambele maluri ale Nistrului, inclusiv necesitatea unor consultări vis-a-vis de direcțiile prioritare în cea de-a 6-a fază a Programului UE „Măsuri de promovare a încrederii”, implementat de PNUD.

„A fost reconfirmat sprijinul ferm al UE pentru reglementarea conflictului transnistrean cu respectarea suveranității și integrității teritoriale a țării, în frontierele sale internațional recunoscute, promovarea inițiativelor ce contribuie la susținerea procesului de reglementare și la eliminarea barierelor dintre cele două maluri ale Nistrului”, se mai arată în comunicat. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
17,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău