Vicepremierul pentru reintegrare a avut o întrevedere cu Ambasadorul Ucrainei în R.Moldova

  • 17 August 2021 14:41
Vicepremierul pentru reintegrare a avut o întrevedere cu Ambasadorul Ucrainei în R.Moldova

Vicepremierul pentru reintegrare Vladislav Kulminski a avut o întrevedere cu Ambasadorul Ucrainei în Republica Moldova, Marko Șevcenko.

În cadrul discuțiilor, oficialii au abordat în special aspecte ce vizează dinamica proceselor pe dosarul transnistrean, viziunile Chișinăului privind soluționarea problemelor actuale, obiectivele imediate și pe termen scurt la capitolul promovării politicilor de reintegrare și a mobilizării eforturilor pentru avansarea procesului de reglementare.

Potrivit unui comunicat al Biroului pentru reintegrare, vicepremierul a apreciat rolul și sprijinul acordat Republicii Moldova de către partea ucraineană în platformele internaționale de dialog, în formatul ,,5+2” în calitate de mediator și în Comisia Unificată de Control în calitate de participant la operațiunea de menținerea a păcii în perimetrul Zonei de Securitate.

De asemenea, a fost reiterată necesitatea aprofundării cooperării pe mai multe filiere, inclusiv în vederea asigurării unui management comun al frontierelor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:3,09 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
13
Fri
13
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău